NGI werkt ook aan samenwerking met VRI

deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Beroepsvereniging Ngi is ook met de Vereniging van en voor Register Informatici (VRI) in gesprek over een formele samenwerking. Dat vertelt Ngi-secretaris Wouter Bronsgeest naar aanleiding van de intentieverklaring die zijn organisatie op 7 december 2010 sloot met beroepsvereniging NGN. Samenwerking met de VRI heeft als voordeel dat leden van de Ngi zich dan kunnen inschrijven in het Nederlands Informaticaregister.

Ngi en VRI werken al langere tijd samen, maar dit is nog niet geformaliseerd. Bronsgeest verwacht dat de samenwerking in de eerste helft van 2011 wordt vastgelegd in een intentieverklaring, zoals Ngi dat kortgeleden ook met NGN deed.

Breder vakgebied

Het Nederlands Informaticaregister werd al in 2006 opgezet door VRI en Ngi. 'We willen dat het register beschikbaar komt voor een breder vakgebied. Het moet worden gepositioneerd als middel om als ict'er aan te tonen dat je je vak beheerst', legt Bronsgeest uit. Het zijn vooral mensen in de informatiemanagement en de informatietechnologie die de Ngi als belangrijkste doelgroep heeft.

Ngi sloot op 7 december 2010 een intentieverklaring met beroepsvereniging NGN voor nauwere samenwerking. 'De tijd is er nu rijp voor', zegt Ngi-secretaris Wouter Bronsgeest. 'Veel van onze leden zagen de samenwerking lange tijd als bedreiging, maar nu overal de ict-budgetten slinken, wordt professionaliteit zeer belangrijk.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-09T14:33:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.