Ook Capgemini koopt Duits ICT-bedrijf

Ict-dienstverlener Capgemini heeft zijn Duitse branchegenoot CS Consulting gekocht. De acquisitie, waarvan de financiële details niet werden bekendgemaakt, kwam rond op 15 december 2010. Duitse ict-bedrijven zijn populaire overnamekandidaten voor Franse dienstverleners. Op dezelfde dag kondigde rivaal Atos Origin namelijk aan een ander Duits ict-bedrijf in te palmen: Siemens IT Solutions and Services.

Met de overname van CS Consulting verdubbelt Capgemini zijn aandeel in de Duitse financiële sector. Bovendien verwachten de Fransen dat deze markt de komende jaren zal groeien. Dat heeft te maken met de voorziene organisatorische en technologische transformatie in deze branche. De acquisitie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Banken- en verzekeringsmarkt

CS Consulting is een adviesbedrijf dat zich voornamelijk richt op het Duitse bank- en verzekeringswezen. De onderneming is gespecialiseerd in het migreren van de centrale ict-systemen van banken. Ook implementeert CS Consulting systemen voor business intelligence (BI). In 2009 boekte de onderneming ongeveer 6 miljoen euro winst bij een omzet van 47,4 miljoen euro. Er werken vierhonderd mensen.

Capgemini integreert de activiteiten van het adviesbureau in zijn Duitse bedrijfsonderdeel.

Siemens

Woensdagochtend 15 december 2010 ook Atos Origin een Duitse overname bekend. Het ict-dienstenbedrijf lijft de ict-divisie van Siemens (Siemens IT Solutions and Services) in voor 850 miljoen euro. Als onderdeel van de transactie neemt Siemens een aandeel van 15 procent in Atos Origin. Bovendien besteedt Siemens de komende zeven jaar zijn ict-infrastructuur en applicatiebeheer uit aan Atos Origin. Dat uitbestedingscontract heeft een waarde van 5,5 miljard euro. De gevolgen van de deal voor de Nederlandse markt zijn nog onbekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-16T10:04:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.