Capgemini is opnieuw populairste adviesbedrijf

Van de veertig grootste adviesbedrijven is Capgemini net als vorig jaar het populairst. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Computable onder 1661 ict’ers. Hen werd een lijst voorgelegd van de veertig grootste ict-adviesbedrijven in ons land. De selectie werd gedaan door Mazars Berenschot op basis van openbare financiële gegevens uit 2010.

De selectie van de veertig grootste adviesbedrijven, die de basis vormt voor het onderzoek van Motivaction naar de populariteit van deze bedrijven, is gedaan door Mazars Berenschot Corporate Finance op basis van omzetgegevens van ict-bedrijven die ict-advisering als hoofdbedrijfsactiviteit hebben. Deze omzetgegevens zijn gehaald uit openbare bronnen, waaronder jaarverslagen en gegevens van de Kamer van Koophandel.

De ondervraagde ict'ers wezen in de lijst van veertig grootste dienstverleners als top vijf van hun favoriete adviesbedrijven Capgemini, Atos Origin, IBM, Microsoft en Logica.

Respondenten kozen top drie

De respondenten werd gevraagd uit de lijst van veertig ict-adviesbedrijven hun top drie te kiezen. Per bedrijf werd de totaalscore berekend door het aantal respondenten dat een bedrijf op de eerste plaats zette te vermenigvuldigen met drie, het aantal respondenten dat het bedrijf op de tweede plaats zette met twee, enzovoort.

Motivaction voerde het onderzoek naar adviesbedrijven uit in augustus 2010, in opdracht van Computable. Voor het onderzoek werden circa 20.000 it-professionals en -beslissers per e-mail benaderd. 1661 respondenten namen deel aan het online onderzoek. Zij konden op een speciale website de vragenlijst invullen.

Populariteit adviesbedrijven

1. Capgemini
2. Atos Origin
3. IBM
4. Microsoft
5. Logica
6. Accenture
7. Ordina
8. HP
9. Getronics (onderdeel van KPN)
10. Deloitte Consulting
11. Centric
12. KPMG IT Advisory
13. Imtech ICT
14. VX Company
15. Ctac
16. Inter Access
17. Ciber
18. IT Staffing
19. Qurius
20. Tata Consultancy Services
21. Fujitsu
22. Unisys
23. VCD IT Groep
24. i3 Groep
25. Siemens
26. BT
27. CSC Computer Sciences
28. Simac Techniek
29. Detron (EspritXB, Finntax, Kender Thijssen, Marviq, Squire)
30. Nobel
31. T-Systems
32. Humiq (ICT Automatisering)
33. Telindus
34. Corso
35. Total Specific Solutions
36. Pecoma Informatica
37. Altran
38. Avaya
39. Nijkerk
40. Vinci Energies

Consultancy Guide 2011

De Consultancy Guide 2011 is verschenen op 17 december 2010. De gids geeft een overzicht van de belangrijkste deelgebieden in de ict waarover consultancy-bedrijven adviseren. Daarnaast presenteert de gids alle resultaten van het onderzoek dat Motivaction uitvoerde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Adviesbedrijf? CapGemini?

Sourcing Adviseur is blijkbaar slecht op de hoogte met de markt: zelfs de naam van de winnaar weet hij/zij(?) niet goed te spellen!

adviesbedrijf = "detachering/outsourcing"bedrijf

"ict-advisering als hoofdbedrijfsactiviteit" slaat inderdaad prima op Capgemini, al doet dat (wederom) geen recht aan de Consulting sector.. maar dat is een ander verhaal

Interessant. Veel bedrijven slaan zichzelf op de schouders met deze "prestaties". Is dit een verkapte manier om mensen te werven? Door de vele awards is geen helder beeld te verkrijgen. Beste IT-bedrijf met de meeste wc's op een afdeling? Wie is dan nummer 1??

Hoe is dit gemeten dan? Op basis van kwantitatieve aantallen zeker gezien de omvang van de top 15 a 20 uit de lijst. Ik zelf werk bij Capgemini en kan beamen dat echt niet alles koek en ei is en dat ik op termijn toch naar naar een kleiner bedrijf met meer aandacht voor de persoonlijke prestaties van de werknemer zal terugkeren.

Ieder onderzoek zijn eigen resultaten. Als altijd zijn er mensen die het met het resultaat eens zijn en die het er niet mee eens zijn....

Het is maar net hoe je zelf een bedrijf ervaart (als medewerker, als klant of als ...). En zo bekeken zit in alle opmerkingen wel een kern van waarheid in.

Capgemini wordt in dit onderzoek waarschijnlijk inclusief Sogeti beschouwd. Dit is iets waar ik als Sogetist erg moe van word. Afgezien van het feit dat het om twee aparte bedrijven gaat die elkaar op de Nederlands markt beconcurreren, worden de uitstekende prestaties van Sogeti op het gebied van advisering (en ja, dat doe ik zelf dus ook) op deze manier aan een andere organisatie toegewezen. Daar waar in voorgaande publicaties nog wel werd genoemd dat Capgemini en Sogeti als 1 entiteit worden gezien in het onderzoek, is dat in deze publicatie volledig achterwege gelaten.

Het Capgemini van vroeger is al lang niet meer wat het was. Een hopeloos in zichzelf gekeerd bedrijf. Veel VP's die men beter direct kan ontslaan.

Zo dat is veel advies! Heeft iemand voor mij een Lead architect ICT, een solutions architect ICT en een accountmanager ICT in Utrecht?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-17T11:26:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.