Boek 'Powerlady Nina' is extra prijs Kerstpuzzel

Naast de tien fraaie hardware en software-prijzen kent de Computable Kerstpuzzel 2010 'Van A tot Z' een extra prijs. Uitgeverij Prometheus stelt drie exemplaren van de veelbesproken biografie 'Nina. De onweerstaanbare opkomst van een power lady' van Eric Smit als prijs ter beschikking. Deelnemers aan de kerstpuzzel kunnen hun oplossingen nog tot 10 januari 2011 insturen.

De ongeautoriseerde biografie geeft een onthullend inkijkje over het leven en de handelswijze van Nina Storms-Vleeschdrager, beter bekend als Nina Brink, de hoofdrolspeelster in de geruchtmakendste introductie die de Amsterdamse Effectenbeurs ooit beleefde. Op het hoogtepunt van de internetbubbel werd haar zwaar verliesgevende bedrijf World Online kortstondig op 47 miljard euro gewaardeerd. Brink was even de meest begeerde vrouw van Nederland. Maar de liefde van het publiek sloeg abrupt om in haat toen de koers instortte en de topvrouw de meeste van haar aandelen al enkele maanden eerder bleek te hebben verkocht. Daarmee eindigde de beursgang voor haar in een tragedie: wel het geld, niet het aanzien.

Vrede

Volgens uitgeverij Prometheus biedt 'Nina. De onweerstaanbare opkomst van een power lady' een onthullende reconstructie van de loopbaan van Storms. Die toont niet alleen het beeld van een op rijkdom en status beluste zakenvrouw, die aan de lopende band slachtoffers maakt, maar ook dat van haar grenzeloos opportunistische omgeving.

De publicatie van het boek van journalist Eric Smit zorgde voor een hoopoplopende (juridische) ruzie tussen de auteur en de zakenvrouw. Inmiddels hebben beide partijen vrede gesloten. Storms zegt bereid te zijn alle rechtszaken tegen Smit in te trekken, als Smit op zijn beurt zijn biografie over haar uitbreidt met een addendum waarin zij reageert op een aantal aspecten uit het boek.

De Computable Kerstpuzzel 2010 'Van A tot Z' is te vinden op www.computable.nl/kerstpuzzel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-24T11:42:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.