Franse dienstverlener koopt zich in bij Qurius

Dit artikel delen:

De Franse Microsoft-dienstverlener Prodware neemt een belang van 10 procent in zijn Nederlandse branchegenoot Qurius. De Zaltbommelse onderneming geeft daartoe elf miljoen nieuwe aandelen uit en ontvangt zo 2,5 miljoen euro. De twee bedrijven gaan elkaars producten en diensten in heel Europa aanbieden en diverse faciliteiten, klanten en personeel delen. Qurius wil zijn financiële positie verbeteren en bood eerder zijn personeel de mogelijkheid om aandelen te kopen.

Beide bedrijven bieden ict-producten en -diensten die zijn gebaseerd op technologie van Microsoft. Ze verwachten gezamenlijk een sterke internationale speler met lokale organisaties te worden. Qurius en Prodware werken al langer met elkaar samen en kennen elkaar goed. 'We gaan werken aan het maximaliseren van kruisbestuiving en het identificeren van synergieën', melden de topmannen Leen Zevenbergen (Qurius) en Philippe Bouaziz (Prodware).

De twee bedrijven zijn van plan om veel zaken te delen. Het gaat daarbij niet alleen om medewerkers en kennis, maar ook om r&d-faciliteiten en specifieke verticale en cloudoplossingen. Ook willen ze gezamenlijk multinationale organisaties benaderen.

Financiële positie

De gezamenlijke omzet van Prodware en Qurius bedraagt zo'n tweehonderd miljoen euro. Ze hebben bij elkaar ruim 1600 ict'ers in dienst, die werken voor meer dan 17.500 klantorganisaties in vijftien landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Bij Qurius werken negenhonderd mensen verdeeld over vestigingen in België, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en Engeland.

Qurius heeft in 2010 zijn activiteiten gereorganiseerd. Enkele buitenlandse vestigingen werden gesloten. Het bedrijf zoekt mogelijkheden om zijn financiële positie te verbeteren. Daartoe bood de onderneming in maart 2010 zijn managers de mogeljkheid om zich in te kopen in het bedrijf. Samen met 22 van hen kocht directeur Zevenbergen voor ongeveer 1,4 miljoen euro aan aandelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-08T10:51:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.