Meer en hogere kortingen bij aanschaf ict-producten

De afgelopen maanden is meer korting gegeven bij nieuwe ict-investeringen. De meeste kortingen worden verstrekt aan mkb-ondernemingen. Dit blijkt uit de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young.

Bijna 40 procent van de directeuren, managers en professionals met ict-taken in het midden- en kleinbedrijf signaleert een toename in kortingen die worden gegeven. Opvallend is dat er in de handels- en industriesector maar liefst 50 procent meer kortingen worden bedongen. Daarentegen zegt slechts 21 procent in de overheids- en non-profitsector meer korting te ontvangen en zelfs 14 procent uit deze sector zegt dat ze minder korting ontvangen. "De beste onderhandelaars zitten duidelijk in de handels- en industriesector. Er ligt voor de onderhandelaars die over de ict-budgetten in de overheids- en non-profitsector beslissen duidelijk nog veel ruimte om kortingen te bedingen", aldus Jacob Verschuur, directeur ICT Leadership bij Ernst & Young
 
De langverwachte groei in ict-budgetten beperkt zich tot investeringen in hard- en software en het aantal nieuwe ict-medewerkers. Hoewel er sinds begin dit jaar een eind is gekomen aan de krimp van de markt voor externe ict-diensten, is er voor dienstverleners nog (steeds) geen zicht op aanzienlijke groei. Positief nieuws is dat driekwart van alle ondervraagde organisaties vaker naar boven dan naar beneden een bijstelling verwacht van het ict-budget 2005.
 
"Het zijn met name de grote organisaties (500 en meer werknemers) waar de ict-afdelingen groeien. Ook hier groeit het percentage externe ict'ers eindelijk weer (5 procent). De onderzoeksresultaten ict-budgetgroei voor 2005 zijn zeker bemoedigend', zegt Verschuur.
 
In de ICT Barometer wordt tweemaandelijks onderzoek verricht naar de ontwikkelingen op het gebied van ict in Nederland. Het onderzoek maakt deel uit van de 'EY Leadership' programma's van Ernst & Young en is uitgevoerd door Interview NSS onder 672 directeuren, managers en professionals.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-29T11:04:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.