Verbod op fusie Worldcom/Sprint door EC onterecht

Eurocommissaris Mario Monti heeft het Amerikaanse telefonieconcern Worldcom (het huidige MCI)in 2000 ten onrechte verboden het concurrerende bedrijf Sprint over te nemen. Dat heeft het Hof van Eerste Aanleg van het Europees Gerechtshof in Luxemburg bepaald.

Het hof kwam niet op inhoudelijke, maar alleen op procedurele gronden tot zijn oordeel, zegt De Financiele Telegraaf. Monti verbood de geplande overname een dag nadat beide bedrijven zelf al hadden laten weten er geen heil meer in te zien. Door die bekendmaking van Worldcom en Sprint verviel de bevoegdheid van de eurocommissaris om een oordeel te vellen, aldus het hof.
 
Toen Monti zijn verbod op de voorgenomen fusie van beide telecombedrijven afkondigde, was dat een unicum. Het was voor het eerst dat de Europese Unie een samengaan van twee puur Amerikaanse bedrijven verbood. Ook de Amerikaanse mededingingsautoriteit was uit concurrentieoverwegingen tegen de fusie, waarmee een bedrag van omgerekend ruim honderd miljard euro gemoeid zou zijn

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-29T12:29:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.