Overname Synstar door HP Global Investments rond

In navolging van een cash-aanbod dat op 9 augustus jongstleden is aangekondigd, heeft HP Global Investments, een volle dochteronderneming van HP, ongeveer 92,1 procent van de uitstaande aandelen van Synstar verworven. Dit maakt de overname van de Britse it-dienstverlener Synstar door HP tot een feit.

Naar verwachting zullen de resterende aandelen van Synstar, verplicht, medio november zijn aangekocht. Onder de voorwaarden van de overname wordt het bestaande aandelenkapitaal van Synstar geschat op ongeveer 293,3 miljoen dollar.

Synstar is een it-dienstverlener met ongeveer 1500 klanten in heel Europa. Het bedrijf telt ruim 2600 werknemers en heeft ruim 35 jaar ervaring op het gebied van multi-vendor ondersteuning en bedrijfscontinuïteit. Het heeft vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië en Ierland. 

 

Het dienstverleningsaanbod van Synstar zorgt onder andere voor een optimale continuïteit en beschikbaarheid van it-oplossingen. Deze dienstverlening bestrijkt het complete scala aan it-omgevingen, van het beheer van de gehele levenscyclus van desktopomgevingen tot het beheer van complete datacentra.

"Synstar past uitstekend binnen HP", zegt Francesco Serafini, senior vice president en general manager, Technology Solutions Group - HP Emea. ‘Wij menen dat de toevoeging van Synstars diensten op het gebied van ondersteuning en continuïteit ons dienstenaanbod binnen Emea zal versterken. Daarmee wordt ook onze concurrentiepositie in de Europese it-servicesmarkt verder verbeterd. We zien er naar uit om verder te gaan als één onderneming."

"Met deze overname wordt ons plan afgerond om Synstar te transformeren tot een dienstverlener van wereldklasse", zegt Steve Vaughan, chief executive van Synstar. "Onze aandeelhouders hebben geprofiteerd van de waarde die hiermee is gecreëerd en onze medewerkers treden nu in dienst bij een belangrijke speler in de it-markt. Zij hebben nu toegang tot een van de grootste en meest uitgebreide IT-services organisaties ter wereld.’

HP heeft het voornemen aangekondigd om, verplicht, alle uitstaande Synstar-aandelen te verwerven van aandeelhouders die nog niet zijn ingegaan op het aanbod. Tevens zal HP de notering van Synstar aan de Official List van de UK Listing Authority ongedaan maken en ook het verhandelen van Synstar-aandelen op de London Stock Exchange beëindigen. Het aanbod blijft tot nader order open voor acceptatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-04T12:41:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.