Peoplesoft zet onverwacht Greg Conway aan de kant

Ceo en voorzitter van Peoplesoft Greg Conway heeft onverwacht zijn congé gekregen. De raad van bestuur geloofde niet langer in zijn capaciteiten om de onderneming te leiden. Stichter Dave Duffield is aangesteld als zijn vervanger.

Zo komt Duffield, de stichter en bestuursvoorzitter van de bedrijfssoftwareleverancier, opnieuw op de nog warme ceo-stoel te zitten. Duffield was al chief executive officer van augustus 1987 tot september 1999. Daarna stond Conway aan het roer.
 
De Raad van Bestuur voerde de managementswissel door, omdat ze naar eigen zeggen het vertrouwen had verloren in Conways bekwaamheid om het bedrijf te blijven leiden. Sommige analisten vermoeden echter dat het ontslag van Conway betekent dat Peoplesoft uiteindelijk toch het overnamebod van Oracle wil aanvaarden.
 
Naast Duffield zijn Kevin Parker en Phil Wilmington benoemd tot co-voorzitters, en Aneel Bhusri tot vice-voorzitter van de Raad van Bestuur. Financieel directeur Parker wordt nu ook verantwoordelijk voor de interne activiteiten, terwijl Wilmington de verantwoordelijkheid krijgt voor de wereldwijde externe activiteiten. De nieuwe vice-bestuursvoorzitter Bhusri gaat zich toeleggen op de productstrategie en op de technologische strategie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-04T13:26:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.