Bouw & ICT 2011: geen terugval bezoek

Bouw & ICT, de eerste ict-beurs van 2011, heeft ongeveer evenveel bezoekers getrokken als de editie in 2009. De vakbeurs werd van 8 tot en met 10 februari bezocht door in totaal 11.196 geïnteresseerden, tegenover 11.225 bezoekers in 2009.

Bouw & ICT wordt om het jaar georganiseerd als onderdeel van de veel grotere, tweejaarlijkse Internationale Bouwbeurs. Dan trekt de vakbeurs extra veel bezoekers. Als standalone editie, in de jaren dat er geen bouwbeurs wordt georganiseerd, registreert het evenement ruim 2500 bezoekers.

De volgende ict-beurzen die in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvinden zijn Zorg & ICT 2011 (16 t/m 18 maart) en  Overheid & ICT 2011 (19 t/m 21 april). De volgende editie van Bouw & ICT wordt op 21 en 22 maart 2012 gehouden.

BIM

Volgens beursorganisator VNU Exhibitions bevonden zich onder het aantal bezoekers opvallend veel investeerders en beslissers, zoals directeuren, eigenaren en adviseurs.  Een belangrijke aandachtstrekker was de BIMCaseweek, waar aandacht werd besteed aan het werken met een Bouwwerk Informatie Model (BIM).  Ook was er veel aandacht voor ketenprocessen en het terugdringen van faalkosten met behulp van ict.

Aan Bouw & ICT 2011 deden overigens vrijwel geen corporatieautomatiseerders meer mee. Die konden sinds een aantal jaar meedoen aan deze beurs. Maar de meeste bedrijven zijn afgehaakt door de hoge standkosten en de lage opkomst van mensen uit de corporatiewereld. Branchevereniging Netwit zou overwegen een eigen beurs te organiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er zit een fout in dit artikel:
'Bouw & ICT 2011: geen terugval bezoek' moet zijn:
'Bouw & ICT 2011: lichte terugval bezoek'
Voor meer info: eerste rekenles groep 3.

In een maatschappij waar alles gericht is op groei, is stilstand al achteruitgang.. Als je het bekijkt vanuit de verwachting van krimp en dat de bezoekersaantallen toch een hele prestatie zijn, dan zou ik de titel geformuleerd hebben in de trend van: "bouwbeurs goed bezocht".

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-28T11:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.