Duitsland zoekt 28.000 ict-experts

CeBIT 2011 verwacht meer bezoekers

De zakelijke ict-beurs CeBIT, die jaarlijks wordt gehouden in het Duitse Hannover, neemt sinds tien jaar weer in omvang toe. Dit jaar trekt de beurs meer standhouders en hebben meer bezoekers zich voor de beurs geregistreerd. Dit zegt Ernst Raue, voorzitter van de Deutsche Messe AG. Bezoekers kunnen terecht in diverse hallen waar de laatste ict-oplossingen te vinden zijn. Tevens zijn er vacatures te vinden. Er worden diverse ict-experts gezocht, zoals SAP-specialisten.

De CeBIT 2011 beurs werd geopend door de Duitse Bondskanselier Angela Merkel en de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Turkije is dit jaar het partnerland van de beurs. De beurs wordt gehouden van 1 tot en met 5 maart 2011. In totaal staan er 4200 bedrijven uit meer dan zeventig verschillende landen in zestien verschillende hallen. Er zijn honderdduizend kaarten meer aangevraagd dan in 2010. Ernst Raue, voorzitter van de Deutschen Messe AG, is tevreden over de groei. In 2010 kwamen er minder bezoekers dan verwacht, maar in 2011 is toch meer interesse van bezoekers om naar Hannover af te reizen. Volgens Rau komen er meer mensen omdat CeBIT tegenwoordig de internationale beurs voor de ict-branche is waar leveranciers en eindgebruikers bij elkaar komen om te netwerken. Het sociale randgebeuren krijgt  daarbij meer aandacht. Dat betekent meer feesten, borrels, muziekoptredens en websnufjes.

Om stands beter te vinden is er de CeBIT2go-app geïntroduceerd. De gratis applicatie van Heidelberg GmbH is de officiële mobiele beursgids. De gratis app is voor de iPhone te downloaden via de App Store van Apple of via de website www.cebit2go.de.

Telehealth

Bij CeBIT 2011 is gekozen voor een andere hal-indeling: in plaats van een ordening op basis van ict-deelgebieden, is gekozen voor vier 'platformen': Pro, Gov, Lab en Life. De beursorganisatie hoopt exposanten op deze manier in staat te stellen hun klanten gerichter aan te spreken. Het allergrootste deel van de hallen is gewijd aan de 'Pro'-bezoekers. Het aanbod in deze hallen zal volgens de organisatie 'het hele spectrum van de professionele informatietechologie omvatten, van basistechnologieën en infrastructuuroplossingen tot zakelijke applicaties, webtoepassingen en beveiliging'. Ten tweede is er het thema ‘Lab', waar onderzoekers van hogescholen en het bedrijfsleven elkaar kunnen ontmoeten. Ten derde is er het thema ‘Life' (lifestyle) waarin wordt belicht hoe ict de ict-professionals van vandaag beïnvloedt. Het vierde thema is ‘Gov',  dat de impact van ict in de publieke sector en gezondheidszorg belicht. Zo is er aandacht aan ‘TeleHealth‘, waar ict-oplossingen voor artsenpraktijken, klinieken en apotheken te zien zijn.

Verder is er veel aandacht voor cloud computing. Zo zullen sprekers van Google en VMware ingaan op wat cloud computing op dit moment allemaal te bieden heeft. Daarnaast zijn security, virtualisatie en business intelligence belangrijke thema‘s op CeBIT 2011.

SAP-specialisten

August-Wilhelm Scheer, bestuurder van de de Duitse ict-belangenorganisatie Bitcom, verwacht dat ict-bedrijven in zijn land, zoals softwareleveranciers en ict-dienstverleners, meer ict-specialisten  aanstellen. Mensen die in Duitsland een baan zoeken kunnen op de CeBIT 2011 de ‘Job & Career Market' in Hal 6 bezoeken. Er staan in Duitsland nog 28.000 vacatures open. Er worden diverse ict-experts gezocht, zoals SAP-specialisten.

Redactie Computable

De redactie van Computable is 1 en 2 maart 2011 aanwezig op de CeBIT 2011 en doet verslag. De redactie heeft eerder onder niewsbriefabonnees tien gratis dagkaarten verloot voor de de ict-beurs CeBIT in de Duitse stad Hannover.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-01T09:06:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.