Capgemini zoekt kleiner hoofdkantoor

'Het nieuwe werken vereist minder vierkante meters'

Ict-dienstenbedrijf Capgemini oriënteert zich op een nieuwe locatie voor zijn Nederlandse hoofdkantoor. De huidige Utrechtse vestiging werd in 2003 betrokken. Het pand is echter te groot voor het concept Het nieuwe werken, dat de onderneming wil invoeren onder zijn personeel. 'Daarvoor heb je minder vierkante meters nodig', licht woordvoerster Madelon Kaspers toe. Het huurcontract van het huidige pand loopt volgens haar af in 2013.

Het nieuwe werken stelt andere wensen aan de huisvesting, aldus Kaspers. Het bedrijf kan daardoor af met veel minder dan de vijftigduizend vierkante meters die het nu in gebruik heeft. Er is volgens de voorlichtster echter nog niets besloten over de locatie en de verhuisdatum. 'We bezinnen ons nu op de plannen en tot die tijd doen we er geen verdere mededelingen over.'

In 2003 betrok Capgemini het huidige complex op het bedrijvenpark Papendorp in Utrecht-West. Het complex bestaat uit vier kantoorgebouwen die destijds gezamenlijk beschikten over 1834 werkplekken, waarvan 719 flexibel. Ook is er een auditorium van 9500 vierkante meter. De verschillende gebouwen zijn toegankelijk vanuit de centrale ontvangsthal. Destijds werd het kantoor gezien als zeer modern en duurzaam.

Leidsche Rijn

Het personeel bij de dienstverlener is inmiddels ingelicht over de plannen, zegt Kaspers. Ze kan niet aangeven wanneer de plannen concreter worden en wil niet bevestigen dat de gemeente Utrecht een locatie in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn heeft voorgesteld als nieuwe locatie.

Capgemini Nederland is behalve in Utrecht ook gevestigd in Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Groningen, Heerlen en Voorburg. Voor deze vestigingen heeft de overstap op het concept Het nieuwe werken geen gevolgen, aldus de voorlichtster.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Verstandig van Capgemini. Apart genoeg hebben veel grote bedrijven het over het nieuwe werken, maar er zijn er weinig die het ook echt doen. Practice what you preach. Ben benieuwd.

Tijdens de vorige verhuisronde werd gelijk "afgeslankt". Is dat nu ook de bedoeling, of is het pand de enige bezuinigingspost?

Cap verhuizen? Da's wel nieuws zeg. Cap Gemini was destijds één van mijn grotere klanten op audiovisueel gebied. Ik was salesmanager fieldsales van een grote en zeker ook goede AV dienstverlener. Reken maar dat het project Cap Gemini in 2002/2003 landelijk een toonaangevend project was. Alle presentatiemogelijkheden zijn ruimschoots aan boord. Ik ben nog steeds trots op het nieuwbouwtraject van toen. Wie weet mag ik in 2013 opnieuw mijn rol spelen. Wat mij betreft ben ik er weer! :-)

Proberen ze nu echt op deze manier druk te zetten op de verhuurder?

De voorgaande verhuizing heeft meer dan een jaar in de planning gezeten. Als het echt te groot zou zijn, kunnen ze altijd Sogeti erbij in zetten.

Of hebben ze ook oog voor massa ontslagen en komt de academy in de aanbieding?

En dan staat het nieuwe gebouw er en willen ze niet verhuizen?

Bij ons hebben we ook het nieuwe werken ingevoerd, maar we zijn niet verhuisd. Ons kantoor is eigenlijk niet bedoeld voor nieuw werken. Klimatologisch, kleine vloeren en geen geluidswerende plafonds. Ik begrijp capgeminii wel en geef ze groot gelijk. Ook nog eens vlakbij een treinstation en aan de snelweg. Dat kan niet op zoveel plekken in nederland.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-01T16:20:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.