Eerste voordracht Computable Awards is binnen

Bezoekers van Computable.nl hebben de eerste voordrachten gedaan voor de nominaties voor een Computable Award 2011. Van de eerste vier voordrachten voldoet er slechts één aan de voorwaarden die de redactie stelt. De voordracht moet namelijk worden onderbouwd met een concreet project.

De digitalisering van de gemeentelijke vergunningverlening, toezicht en handhaving (Wabo) bij de gemeente Amstelveen is voorgedragen in de categorie 'ict-project van het jaar in de publieke sector'. Bijzonder aan het project is dat de ict'ers van de gemeente zelf, zonder de hulp van inhuurkrachten, de digitalisering hebben gedaan. Deze voordracht voldoet daarmee, tot nu toe als enige, aan de vereisten.

De voordracht van voip-leverancier Israpunt uit Zutphen als netwerk- en communicatieleverancier van het jaar voor de ontwikkeling van het 'unieke IP Businessmanager-concept' voldoet niet aan de vereisten, door het ontbreken van een concreet project waarin dit concept wordt toegepast.

Kantelen

Hetzelfde geldt voor de voordracht van erp-leverancier Afas als softwareleverancier van het jaar voor de 'realisatie van een grote omzet- en winstgroei in tijden van crisis'. In dezelfde categorie wordt Horlings & Eerbeek Automatisering voorgedragen voor een portal voor gemeentelijke overheden 'die het kantelen van gefragmenteerde loketten faciliteert. Dit alles is gebouwd met de nieuwste .Net-technieken (MVC, DDD, SQL-server) en JQuery'. Ook hier ontbreekt een concreet project.

Lezers van Computable wordt gevraagd aan de hand van een project dat hun het afgelopen jaar is opgevallen een partij uit de Nederlandse ict-sector voor te dragen voor een award. Het kan daarbij gaan om projecten die bijzonder geslaagd, innovatief of omvangrijk zijn geweest. Het is dit jaar voor het eerst dat een voordracht moet worden onderbouwd met een concreet project.

Onafhankelijke jury

Uit de organisaties en personen die zijn voorgedragen selecteert een onafhankelijke, vijfkoppige vakjury voor elke award vijf genomineerden. De ranking door de jury en het aantal stemmen van Computable-lezers bepalen elk voor de helft welke genomineerde de award in oktober ontvangt.

Het aantal keren dat een partij wordt voorgedragen voor een nominatie speelt geen rol, de kwaliteit van de onderbouwing en informatie over het genoemde project wel. De nominatieronde voor de Computable Awards 2011 sluit op 20 april 2011. Een maand later start de stemronde voor Computable-lezers.

Computable 100

Op woensdag 5 oktober 2011 volgt de uitreiking van de awards. Tijdens de feestelijke avond wordt ook de Computable 100 gepresenteerd, de ranglijst van krachtigste ict-ondernemingen van Nederland.

Voordragen?

Draag hier - aan de hand van een concreet project - je favoriete persoon of organisatie voor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-03T10:48:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.