CeBIT 2011

CeBIT en Computex gaan samenwerken

Tijdens de ict-vakbeurs CeBIT 2011 in Hannover is er een overeenkomst gesloten tussen de organisaties van CeBIT en Computex, de grote ict-vakbeurs in Taiwan. Deze samenwerking moet er toe leiden dat zowel Taiwanese als Europese bedrijven makkelijker elkaars markten kunnen betreden.

De ict-vakbeurs van de Hannover Messe, CeBIT, is op dit moment de grootste zakelijke ict-beurs van de wereld. De Computex-beurs, die jaarlijks wordt gehouden in Taipei (Taiwan), is wereldwijd de grootste aankoopbeurs voor ict-leveranciers. In eerste instantie wordt binnen de samenwerking meer informatie uitgewisseld zodat zowel Taiwanese als Europese bedrijven elkaars markt makkelijker kunnen betreden. Op de CeBIT staan veel Duitse bedrijven die popelen om meer zaken in Aziatische landen te doen, zoals Taiwan en China. Taiwanese bedrijven, zoals leveranciers van goedkope mobiele telefoons en notebooks, willen graag meer zaken doen in Europa, onder ander in groeimarkten zoals Rusland. 

Eigen merknaam

Taiwanese bedrijven brengen met groeiend succes producten onder eigen merknaam op de markt, zo meldt de Taiwanese dienst voor buitenlandse handel (Taitra) tijdens de CeBIT 2011. Dat doen ze onder ander door slimme marketing en innovatief design. In 2010 steeg de omzet van de Taiwanese hardware-industrie naar 157 miljard dollar. Dat is 16 procent meer ten opzichte van 2009. De leveranciers van halfgeleiderproducten zagen hun omzet stijgen tot 45 miljard dollar, een stijging van 28 procent.

IFA

De overeenkomst tussen CeBIT en Computex is een gevolg van een ander Duits-Taiwanese samenwerking. In 2009 sloot Computex een overeenkomst met de IFA, de grote consumenten-elektronicabeurs in Berlijn. Computex organiseert eind mei 2011 weer zijn vakbeurs met onder meer twee nieuwe thema's. Dat zijn ingebedde systemen en internetcentrische oplossingen. In totaal hebben ongeveer 1800 bedrijven een stand op dit evenement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-04T09:57:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.