Japanse centrale bedreigt Canon, Oki en Epson

Fabrieken van Canon, Oki en Epson staan in de gevarenzone rondom de zwaar beschadigde kerncentrale in het Japanse Fukushima. In de stad en regio Fukushima hebben veel Japanse ict-leveranciers hun productiefaciliteiten staan.

Canon Nederland kan nog niet veel zeggen over de schade maar geeft aan zijn productie op andere locaties voort te zetten. Oki heeft in Fukushima een fabriek staan waar onderdelen voor matrixprinters en reserveonderelen worden gemaakt. Beide bedrijven staan in de gevarenzone rondom de kerncentrale. Epson heeft nog het meeste last, de fabriek staat het dichtst bij op ongeveer achttien kilometer van de rampplek. Hierdoor zijn de productiefaciliteiten stil komen te liggen.

Achtergrondartikel

Canon, Oki en Epson zijn op meer plekken in Japan getroffen door het natuurgeweld. Ook leveranciers als Sony, Nikon, Toshiba, Panasonic, Fujitsu, Hitachi, Sharp en NEC ondervinden in meer of mindere mate hinder van de aardbeving en de tsunami die dit tot gevolg had. Lees meer hierover in het achtergrondartikel 'Japans inferno treft ICT-leveranciers zwaar'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

'De productiefaciliteiten liggen stil omdat ze dichtbij de centrale liggen'.
Het zal ongetwijfeld zijn dat die al stil liggen om energie te besparen, in een land wat 30% van zijn energiebehoefte ziet weggevaagd en ik weet niet hoeveel personeel wat momenteel heel andere dingen aan het hoofde heeft (als ze uberhaupt nog in leven zijn)

@Jaap:
Ze liggen in elk geval stil als ze binnen de evacueringszone zitten... Alleen staat dat er niet bij.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-15T15:55:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.