KPN laat nog eens 750 arbeidsplaatsen vervallen

KPN Entercom Solutions gaat met 750 arbeidsplaatsen inkrimpen. Het onderdeel van de divisie Vast van KPN richt zich op de markt voor zakelijke bedrijfscommunicatie

KPN acht verhoging van de efficiëntie en versterking van de slagkracht noodzakelijk nu de omzet van KPN Entercom onder druk staat door de achterblijvende economie, prijserosie en toenemende concurrentie.
 
Per direct worden 140 banen geschrapt. De overige arbeidsplaatsen komen in de loop van 2005 te vervallen. Gedwongen ontslagen probeert men te voorkomen, maar kunnen niet worden uitgesloten.
 
Bonden en ondernemingsraden zijn over de maatregelen ingelicht en om advies gevraagd. Voor medewerkers die hun baan verliezen geldt het sociaal plan zoals dat, als onderdeel van de tot eind 2005 lopende cao, met de bonden overeen is gekomen. In het kader van het sociaal plan wordt met betrekking tot deze reductie een voorziening getroffen van circa 25 miljoen euro. De afslanking staat los van de in januari aangekondigde inkrimping van het personeelsbestand bij de divisie Vast met achthonderd arbeidsplaatsen.
 
De KPN dochter ontwerpt, levert, integreert en beheert telecommunicatiesystemen. Zij levert naast bedrijfscentrales ook datanetwerken en verschillende 'voice over ip'-diensten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-08T10:17:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.