Microsoft en Comptia vragen uitstel EC-straf

De branchevereniging Comptia steunt Microsoft in het verzoek aan het Europese Gerecht van Eerste Aanleg om de opgelegde EC-straf op te schorten gedurende het hoger beroep. Kort voor de hoorzittingen verloor Microsoft echter de eerder geuite steun van vliegtuigfabrikant Airbus.

De Europese vliegtuigproducent had begin vorige maand een brief ingediend bij de rechtbank waarin het bedrijf stelde minder goed te kunnen innoveren indien Microsoft de voorgestelde straf van de Europese Commissie krijgt opgelegd. Airbus trekt die steunbetuiging nu terug, hoewel het die eerder omschreef als 'slechts een informatie-aanvraag'. De Amerikaanse branchegenoot Boeing is ook gevraagd een steunbrief in te dienen, maar heeft dat nog in overweging.
 
Tijdens de hoorzittingen eind vorige week vroegen Microsoft en de Comptia (Computer Technology Industry Association) rechter Bo Vesterdorf om uitstel van de EC-strafmaatregelen. Hun argument is dat de gevolgen daarvan niet terug te draaien zijn indien het bedrijf uiteindelijk zou winnen. Dit zou enorme schade betekenen voor Microsoft, de it-industrie en consumenten.
 
De Windows-producent kwam net voor de hoorzittingen spontaan met de verklaring klaar te staan om een Windows-uitvoering zónder Media Player uit te brengen. Hoofd juridische zaken Brad Smith zegt dat deze productenscheiding enkele miljoenen dollars heeft gekost.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 8 oktober 2004.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-08T10:55:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.