Mkb krijgt zes miljoen voor innovatie

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf krijgt volgend jaar zes miljoen euro van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW).

Het geld is bedoeld voor het bevorderen van kenniscirculatie en het innovatief vermogen van mkb-ondernemingen en wordt door de Stichting Innovatie Alliantie (SIA) beheerd. SIA-voorzitter Loek Hermans is verheugd over de subsidie en roept ondernemers op om zich te melden met een innovatie-aanvraag.
 
SIA wil voor de besteding van middelen gebruikmaken van de marktkansen in de regio, die Syntens in kaart gaat brengen. Op basis daarvan worden kansrijke product-markt-combinaties bepaald, waarna een innovatieplan wordt opgesteld. Blijkt dat de kracht van de regio bijvoorbeeld zit in de chipindustrie, dan zal het innovatieplan zich kunnen richten op procesinnovatie in de chipindustrie. Het Telematica Instituut zal alle ontwikkelde toepasbare kennis, technologie en producten via internet kenbaar maken aan het mkb, zodat ook andere mkb-bedrijven uit wellicht andere regio's hiervan kunnen profiteren.
 
Als de zes miljoen euro het komende jaar effectief wordt besteed, stelt OCW in 2006 vijf miljoen euro beschikbaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-08T10:55:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.