Sogeti neemt huisvesting onder de loep

Ict-dienstverlener Sogeti neemt zijn zeven regiokantoren en hoofdkantoor onder de loep. Het bedrijf denkt na over het aantal panden en de kantoren worden aangepast aan de wensen van het personeel. Het aantal vierkante meters wordt in ieder geval teruggebracht. Ook wordt het nieuwe werken ingevoerd.

Wat precies de gevolgen van de kantoorherverdeling zijn, is nog niet duidelijk. ‘Al onze huurcontracten lopen in 2012 en 2013 af', zegt directeur Jeroen Versteeg. ‘Dat is een mooi moment om eens kritisch naar onze huisvesting te kijken. Doordat ook wij het nieuwe werken invoeren, hebben we minder vierkante meters nodig.'

Groningen en Maastricht

Dat betekent volgens Versteeg niet dat Sogeti kantoren gaat sluiten. ‘We willen onze medewerkers laten meebeslissen over de inrichting van de nieuwe kantoren en hoe ze willen werken. Ook willen we dicht bij de klanten blijven, dus houden we regionale kantoren. Het zou kunnen zijn dat we in aantal teruggaan en dat we grotere regiokantoren krijgen, het kan ook zijn dat we juist meer en kleinere kantoren gaan betrekken. Hoe dan ook, een hoofdkantoor houden we, want dat heb je nodig, en de vestigingen in Groningen en Maastricht blijven.' Of het hoofdkantoor in Vianen gehuisvest blijft, is nog niet bekend.

Sogeti huurt momenteel acht panden, waarvan zeven regionale kantoren. De panden in Rotterdam, Amersfoort, Den Bosch, Diemen en Ede worden de komende tijd kritisch bekeken. Sogeti beraadt zich de komende maanden over de precieze kantooropzet en over de invulling van de panden.

Capgemini

Ict-dienstenbedrijf Capgemini, net als Sogeti onderdeel van de Capgemini Groep, kondigde onlangs ook al aan dat er naar de huisvesting gekeken wordt. Capgemini zoekt naar een kleiner hoofdkantoor. Ook deze dienstverlener is bezig het nieuwe werken in te voeren, waardoor ook hier minder vierkante meters nodig zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Altijd verstandig om na te denken over huurcontracten, maar het invoeren van het nieuwe werken versus wensen van het personeel komt mij tegenstrijdig over. Is het eigenlijk wel nieuws?

Hoe dan ook, ons || hoofdkantoor || en de vestigingen in Groningen en Maastricht blijven.' Of het || hoofdkantoor || in Vianen blijft, is nog niet bekend.

Tegenstrijdig.

Alle krimpende bedrijven zoeken naar kleinere kantoren.
Als de zaken weer goed gaan, kan er weer een representatieve pand worden betrokken.

Zolang Sogeti nog managers blijft koesteren die het prima vinden als je "nieuw werkt" en je daarbij 5 dagen per week minimaal 9 uur op kantoor bent, waarvan je maar 8 uur schrijft op je urenbon, dan zijn ze snel klaar met deze discussie.

Hmm, wellicht een vervolg over 2 dagen?

Tja, vrijdag is een vrij bijzondere datum (en niet alleen omdat Den Briel dan weer bevrijd wordt door de watergeuzen)...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-22T12:52:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.