Innovatieplatform kiest vier 'sleutelgebieden'

Het Innovatieplatform heeft vier marktsectoren aangewezen waar Nederland internationaal kan uitblinken. Ict behoort niet tot dit viertal. "Geen ramp", zegt Sylvia Roelofs, directeur Nederland-ICT, "daar hebben we juist voor gelobbyd."

Het platform heeft de eerste vier 'sleutelgebieden' benoemd: bloemen & levensmiddelen, 'high tech', water en de creatieve industrie. Een mix van algemene en gerichte actiepunten moet de innovatiekracht van de sectoren versterken. Ict wordt daarbij gezien al een cruciaal hulpmiddel.
 
"Dit is waar wij bij het Innovatieplatform van begin af aan op gehamerd hebben: versnel en vergroot innovaties door middel van ict bij bedrijven", zegt directeur Sylvia Roelofs van de overkoepelende brancheorganisatie Nederland-ICT. "Onze sector beschikt over voldoende innovatieve oplossingen, alleen klanten zijn terughoudend in het toepassen ervan. Er zijn pilotprojecten genoeg, maar die groeien zelden uit. Dat komt onder andere door het ontbreken van 'business cases'."
 
Kijk ook in de Computable van 15 oktober 2004.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-14T11:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.