Nederlands Kampioenschap Programmeren in Utrecht

Op zaterdag 23 oktober vindt het Nederlands Kampioenschap Programmeren (NKP) plaats op de Universiteit Utrecht. Het is dit jaar voor de dertiende keer dat het kampioenschap wordt georganiseerd.

Om 12.00 uur precies starten in het Buys Ballot-Laboratorium op universiteitscentrum De Uithof in Utrecht (Princetonplein 5) de honderdveertig beste programmeurs van Nederland in teamverband met het schrijven van computerprogramma's die praktische problemen oplossen. De winnaars van de eerste, tweede en derde prijs gaan naar huis met binaire geldprijzen van respectievelijk 512, 256 en 128 euro. De eersteprijswinnaar is Nederlands Kampioen Programmeren en ontvangt de bijbehorende wisselbeker.
 
Begin oktober is in tal van studentensteden een regionale voorronde gehouden. De beste teams uit de voorrondes nemen deel aan het NKP. Behalve studententeams doen ook teams van bedrijven mee. Zij strijden om de titel 'bedrijvenkampioen'.
 
De strijd wordt gevoerd in teams van drie personen die per team maar één computer tot hun beschikking hebben en toch negen opgaven moeten oplossen binnen vijf uur. De opgaven zijn bedacht door studenten van de Universiteit Utrecht die zelf al vele jaren meedoen aan programmeerwedstrijden en vorig jaar zelfs de top-drie vormden van het NKP. "Het belooft dit jaar een extra spannende strijd te worden. De teams die in voorgaande jaren de top uitmaakten, zitten nu allemaal in de organisatie. Het speelveld ligt dus weer volledig open", zegt voorzitter van de organisatie Thijs Kinkhorst
 
De organisatie is dit jaar in handen van Studievereniging A-Eskwadraat in samenwerking met het Informatica Instituut van de Universiteit Utrecht. A-Eskwadraat is de vereniging van studenten Informatica, Natuurkunde en Wiskunde aan de UU. De organisatie van het NKP heeft haar eigen website, www.nkp.nl. Hierop staan voorbeeldopgaven, het dagprogramma, persinformatie en richtlijnen voor de wedstrijd. Sogeti Nederland B.V. treedt dit jaar op als hoofdsponsor van het

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-15T11:15:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.