ProRail-manager wordt nieuwe voorzitter NGN

Manager Operation bij ProRail ICT-services Lex Schampers is de nieuwe voorzitter van ict-beroepsvereniging NGN. Dat is besloten op de algemene ledenvergadering van NGN. Schampers volgt Rick Strijbos op, die de voorzittershamer in 2007 overnam van de huidige minister van Financiën, Jan Kees de Jager.

Schampers is ruim één jaar verbonden aan de NGN en was al enige tijd vice-voorzitter. Hij werkt als manager Operation bij ProRail ICT-services. Net als zijn voorganger Rick Strijbos wil hij zich voornamelijk richten op uitbreiding van samenwerkingsverbanden. 'De tijd is daar om stevige samenwerking te zoeken met andere verenigingen in het ict-vak', aldus de voorzitter.

Rick Strijbos

NGN telt ongeveer 2500 leden. Dat zijn voornamelijk netwerk- en systeembeheerders. 

De scheidende voorzitter heeft zich volgens NGN 'in de afgelopen jaren hard gemaakt voor een betere samenwerking met andere ict-beroepsverenigingen. Dat resulteerde in december 2010 in de ondertekening van 'hechte samenwerkingsafspraken met de NGI.' Bovendien heeft per 1 januari 2011 de gebruikersgroep van IBM, Common, zich bij NGN aangesloten.

In juli 2010 maakten ict-beroepsverenigingen NGN en NGI bekend een collectieve lidmaatschapskorting te bieden van respectievelijk 58 en 46 procent aan de ict'ers die bij de Belastingdienst werken. Beide verenigingen boden al eerder collectieve kortingen aan groepen ict'ers binnen eenzelfde organisatie, maar dit is de eerste keer dat ze dat samen deden. De actie leverde vijftien nieuwe leden op.

De oud-voorzitter blijft adviseur van het bestuur en zal zich de komende tijd opwerpen als ambassadeur van de vereniging. 'De komende tijd zal ik met de grootste ict-afdelingen in Nederland praten om de waarde van het lidmaatschap van een ict-vereniging duidelijk te maken', aldus Strijbos.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-06T10:45:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.