Eerste kwartaal 2011 breekt overnamerecord

akkoord gunnen

Het eerste kwartaal van 2011 laat een recordaantal overnames, fusies en investeringen op de Nederlandse ict-markt zien. Een inventarisatie van financieel adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF) en Computable levert 53 geregistreerde transacties op. Een jaar geleden ging het nog om 41 transacties; in 2007 waren het er in het eerste kwartaal nog slechts 16.

De eerste drie maanden van 2011 laten een dynamische en actieve Nederlandse ict-markt zien met een recordaantal van 53 transacties. Het openingskwartaal is een passend vervolg op het afsluitende vierde kwartaal van 2010, dat een eveneens zeer actieve periode was met in totaal vijftig transacties. In de drie kwartalen daarvoor in 2010 lag het aantal transacties stabiel rond de 41.

Bedrijven zoeken naar versterkingen om duidelijke posities op de markt in te nemen, laat MBCF in een reactie weten. 'Er is genoeg kapitaal beschikbaar om de financiering van een deal te bekostigen. Het gaat over de volle breedte: van kleine nichespelers tot grote marktpartijen ', zegt adviseur Kevin Driesen.

Actief

Mazars en Computable houden sinds 2007 gezamenlijk de overnames, fusies en investeringen op de Nederlandse ict-markt bij. In al die jaren is het aantal geregistreerde kwartaaltransacties met 53 nog niet zo hoog geweest. Sinds het eerste kwartaal van 2007 is een stijgende lijn te zien met af en toe een lichte terugval. Zo zakte het aantal transacties in het eerste kwartaal van 2009 terug naar 27, waar het in dezelfde periode in 2008 nog was gestegen naar 32. Overigens is de Nederlandse ict-markt ook in crisistijd in vergelijking met andere sectoren opmerkelijk actief geweest. Het laatste half jaar spat de energie er echt vanaf, aldus MBCF.

Opfrisser

Als geheugensteuntje: het jaar 2011 trapte af met de fusie tussen de dataherstelleveranciers Reqor Data Recovery en HelpDisc Data Recovery. Het eerste kwartaal liet verder overnames zien van onder meer Pharmapartners (door TSS), Diginotar (door Vasco), Q-Go (door Rightnow Technologies), Databasement (door Proact IT Group), Silicon Hive (door Intel), NL-ix (KPN), Allshare HR Solutions (door ADP) en Infotechnology (door RAM Mobile Data). Voorts waren er diverse participaties van investeringsmaatschappijen.

Achtergrondartikel

53 transacties

Het overzicht is HIER ook te raadplegen als PDF-file.

Leon Mussche

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-19T08:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.