Getronics-CEO verlaat KPN

Erik van der Meijden, directeur van KPN-dochter Getronics stapt op. Hij verlaat per 1 mei 2011 het bedrijf. Het is nog niet bekend wat Van der Meijden gaat doen. Volgens een woordvoerder van KPN heeft Van der Meijden zelf besloten om op te stappen. Hij zou het een goed moment vinden om na drie jaar op te stappen en lichtte zijn vertrek verder niet toe. Totdat er een opvolger benoemd wordt, zal Steven van Schilfgaarde, cfo van Getronics, de rol van ceo waarnemen.

Van der Meijden had een contract voor onbepaalde tijd. Die overeenkomst is volgens KPN in goed overleg beëindigd.

Van der Meijden werd in oktober 2007 na de overname van Getronics door KPN benoemd tot algemeen directeur van de ict-dienstverlener. Hij integreerde de ict- en telecomdiensten voor de grootzakelijke markt en richtte zich met Getronics internationaal voornamelijk op standaard werkplekbeheer. In de Benelux werden gestandaardiseerde infrastructuurdiensten de belangrijkste pijler.

Het vertrek van Van der Meijden heeft volgens KPN niets te maken met de recente benoeming van Eelco Blok tot directeur van KPN. 'Blok en Van der Meijden werkten al jaren samen', meldt een woordvoerder van KPN. Blok was voor zijn benoeming tot algemeen directeur coo bij KPN en lid van de raad van commissarissen van Getronics.

'Uitdagende marktomstandigheden'

KPN maakte 21 april bekend dat Getronics 'ook in het eerste kwartaal van 2011 te maken had met uitdagende marktomstandigheden en prijsdruk. Klanten zijn nog steeds afwachtend met het maken van investeringsbeslissingen en de markten van Getronics tonen niet of nauwelijks groei.'

In 2009 verdwenen bij Getronics meer dan 1900 arbeidsplaatsen. Deze maatregelen kostten de dienstverlener destijds 44 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In goed overleg. Mmmm, dat zegt genoeg.

ja...! in goed overleg ! niet bij wederzijdse goedvinding dus.

...dat heet 'ontslagen' in de gewone volkstaal ;-)...

Da's dan de 1e van 5000 kpn'ers (bij Getronics valt niemand meer te ontslaan daar heeft Erik wel voor gezorgd).

Jammer alleen dat zijn gouden handdruk vermoedelijk hoger is dan die van de 4999 overigen tezamen.

Tsja, duidelijk verhaal; zakken vullen en vertrekken.
Al zou het niet vrijwillig geweest zijn; ik denk dat hij de bui al wel ziet hangen.

Niemand wil voor Getronics werken, want je bent helemaal nergens zeker van daar, kijk maar naar de ontslagen die komen en die de afgelopen jaren zijn geweest. Beste zou zijn als hij eens een stel van de overhead daar meeneemt, er zitten daar vele omhoog gevallen 'managers' die van allerlei nevenklussen kunnen doen. zoek voor de lol maar eens op Linkedin naar de lucratieve bijbaantjes waar bijvoorbeeld competence managers bij Consulting zich mee bezig kunnen houden. Tijd zat dus.

Ai ai, to interim or not to interim ....

Hopelijk heeft de opvolger van Erik wel een open mind ten aanzien van open source software

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-28T10:18:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.