Compuware noteert winst in tweede kwartaal

De Amerikaanse software- en dienstenleverancier Compuware boekte in het afgelopen kwartaal een bescheiden winst. In de dezelfde periode vorig jaar kampte het bedrijf nog met rode cijfers.

In zijn tweede kwartaal, dat Compuware afsloot op 30 september, boekte het bedrijf een nettowinst van 7,4 miljoen dollar op een omzet van 295,5 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar leed de onderneming nog een verlies van 8,5 miljoen dollar, op een omzet van 302,8 miljoen dollar. "Ik ben verheugd dat het tweede kwartaal van Compuware beantwoordt aan de verwachtingen op Wall Street", zegt Peter Karmanos, voorzitter en ceo van Compuware.
 
De inkomsten uit software stegen van 59,4 miljoen dollar in het tweede kwartaal van vorig jaar, naar 65,7 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal. De onderhoudsdiensten waren goed voor 104,8 miljoen dollar, terwijl dat vorig jaar 99,4 miljoen dollar bedroeg. De inkomsten uit professionele diensten stegen van 125 miljoen dollar vorig jaar naar 144 miljoen dollar in het voorbije tweede kwartaal.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-25T13:05:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.