EC hecht goedkeuring aan Oracle-Peoplesoft

De Europese Commissie heeft gistermiddag haar goedkeuring gehecht aan Oracle's geplande vijandige overname van Peoplesoft. De EC-goedkeuring is onvoorwaardelijk.

Hiermee valt voor Oracle de laatste horde weg wat toestemming betreft. Enkele weken terug liet het Amerikaanse ministerie van Justitie zijn verzet varen. Dit gebeurde nadat de districtsrechter in San Francisco midden september had geoordeeld dat de koop geen marktmonopolisering inhoudt.
 
De weg is echter nog niet geheel vrij; de Peoplesoft-directie heeft de laatste maanden enkele anti-overnamemaatregelen genomen. Oracle bevecht die gifpilconstructie nu in de rechtbank. Begin deze maand is Peoplesoft-ceo Craig Conway onverwacht de laan uitgestuurd door de bestuursraad.
 
Woordvoerders ontkenden toen meteen dat Peoplesoft hiermee de deur opzet voor Oracle. Directielid Steven Goldby verklaarde dat Conway de wacht is aangezegd omdat hij in september vorig jaar de waarheid heeft verdraaid over de invloed van Oracle's overnamepoging op zijn bedrijf. Goldby liet later echter weten dat de directie geïnteresseerd zou zijn in een hoger bod van Oracle.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-27T11:08:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.