Frans Steria aast op Duits Mummert Consulting

De Franse automatiseerder Steria heeft een bod uitgebracht op het Duitse Mummert Consulting. Mocht de overname lukken dan slaat het bedrijf een grote slag in Duitsland en consolideert het zijn positie in de Europese top tien van dienstenaanbieders.

Mummert Consulting uit Hamburg behoort met een omzet van 140 miljoen euro en ruim duizend employees tot de grotere it-dienstverleners in Duitsland. Het bestaat al sinds 1970. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bedienen van klanten uit de financiële wereld, overheden en de nutssector.

 

Het aan de Parijse beurs genoteerde Steria is actief in Duitsland met een omzet van rond de zestig miljoen euro. Beide bedrijven werken reeds samen op de Duitse en in breder verband Europese markt. Mocht de acquisitie slagen dan komt de nieuwe combinatie in de top tien van Duitse it-dienstverleners terecht. Op Europees niveau verstevigt het Franse bedrijf zijn positie in de top tien.

De Duitse it-markt verkeert al een poos in een consolidatieslag. Diverse automatiseerders zijn verkocht, vooral aan niet-Duitse ondernemingen. Dit jaar betrof het bijvoorbeeld Triaton (HP), Avinci (Unilog) en Itellium (Atos Origin), terwij RAG Informatik al een tijd te koop staat. Eind vorig jaar veranderden Zeda (T-Systems) en Draegerwerk (Capgemini) van eigenaar. Veel verkochte it-firma's maakten deel uit van grotere ondernemingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-27T11:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.