CIO Ahold wil geen Computable Award

Ahold-cio Hans Willemse wil niet in aanmerking komen voor de Computable Award CIO van het Jaar 2011. Bezoekers van Computable.nl hebben hem voorgedragen voor een nominatie voor deze prestigieuze prijs. Een vakjury selecteerde Willemse voor een nominatie om zijn vooruitstrevende keuze om 55.000 Ahold-medewerkers wereldwijd over te laten stappen op Google Apps Premier Edition. Willemse wil uit principe niet meedingen naar de Computable Award.

De motivatie voor het afwijzen van de nominatie voor een Computable Awards is dat Ahold als onderneming heeft besloten zich te concentreren op het winnen van prijzen die worden toegekend door klanten. In het geval van Ahold is dat de consument. 'Als die ons een prijs geeft, komen wij die graag ophalen. Aan andere verkiezingen doen wij niet mee', zegt vice-president Communications Jan Christiaan Hellendoorn van Ahold Europa.

Een nominatie voor een Computable Award wordt vooraf niet voorgelegd aan het betrokken bedrijf, de organisatie of persoon. Lezers van Computable.nl doen voordrachten, die door een vijfkoppige vakjury worden beoordeeld. De jury nomineert in elke categorie vijf kandidaten. Vervolgens is het aan de lezers om hun favoriet kenbaar te maken. Het aantal stemmen van lezers en de voorkeur van de jury tellen elk voor de helft mee in het bepalen van de uiteindelijke winnaar. Dat Willemse, mocht hij de prijs winnen, zijn award niet komt ophalen, speelt hierbij geen rol.

Uitreiking

De Computable Awards worden voor de zesde keer uitgereikt op woensdag 5 oktober 2011 in Grand Hotel Huis ter Duin. In totaal worden er elf awards uitgereikt. Lezers van Computable kunnen vanaf 23 mei 2011 tot en met vrijdag 16 september hun stem uitbrengen. Kijk in de Hall of Fame wie er eerder een Computable Award wonnen.

Stem!

Breng nu je stem uit op de genomineerden voor een Computable Award.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

... een CIO nomineren voor iets als het invoeren van Google Apps? Sinds wanneer is een CIO succesvol met het implementeren van een IT georienteerd speeltje?

Voor zover ik weet staat een CIO opgesteld om de business te enablen de bedrijfdoelstelingen te realiseren. Als men dus deze CIO genomineerd had voor b.v. het zeer succesvol uitvoeren van zijn CIO agenda voor de business, dan had men met recht mogen spreken van een VAKJURY.....

Top, Ahold!

CIO's die in de award-show lineup staan moeten goed nadenken waar ze mee bezig zijn.

Verstandige keuze, de CIO award is net zo onzinnig als de songfestival...

Nou er is natuurlijk nog een andere reden voor te vinden.
Nu sta je met een brede grijns op je bek in de schijnwerpers, maar volgende week moet je via een zegsman laten weten dat je niet bereikbaar bent voor commentaar.

In een organisatie als ahold is het heel wel mogelijk dat Willemse volgende week door de pers te kakken word gezet.
Hij staat er dan een stuk steviger voor dan de man die wel de veren wil accepteren maar niet de pek.

Ach, kijk eens naar de winnaars door de jaren heen en waar ze 2 jaar later stonden. Zitten droevigmakende verhalen bij.
CIO Award winnen stelt bottom-line niet zo veel voor.

Dat die prijs niet prestigieus is blijkt wel uit de reaktie. Willems krijgt van mij als AH-klant een dikke duim naar boven voor deze weigering.

Lijkt mij een heel nuchtere stelling dat je als bedrijf niet door Jan en alleman wil laten lubben voor schier nietszeggende prijzen en maar alleen aandacht schenkt aan prijzen van je publiek. (Prijzen van hun leveranciers zullen ze wel nooit krijgen.)

Klasse actie van Ahold, gaan alleen voor serieuze nominaties...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-23T11:24:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.