Getronics doet overname bod op Pinkroccade

Getronics wil branchegenoot Pinkroccade overnemen voor 338 miljoen euro. Naar verwachting verliezen vierhonderd mensen hun baan door de overname, verdeeld over beide bedrijven. De overname moet vijfendertig tot veertig miljoen euro aan kosten besparen.

Getronics biedt zes eigen aandelen en 4,10 euro voor elk Pinkroccade aandeel. De totale waarde van 338 miljoen ligt 35 procent hoger dan de waarde die Pinkroccade had tijdens beurssluiting afgelopen vrijdag.

Ceo van Getronics Klaas Wagenaar zal de nieuwe onderneming leiden. Henk Bosma, huidig ceo van Pinkroccade, zal worden voorgesteld als lid van de raad van commissarissen. Beide it-dienstverleners willen in het eerste kwartaal van 2005 de overnamen afronden. Door de nieuwe combinatie ontstaat een bedrijf met een jaarlijkse omzet van meer dan drie miljard euro, met meer dan 29.000 werknemers, verdeeld over dertig landen.

De nieuwe onderneming is meteen marktleider in de Benelux in it-dienstverlening. Buiten Nederland verdwijnt de naam Pinkroccade, binnen Nederland wordt Getronics Pinkroccade de nieuwe naam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-01T14:25:00.000Z Herwin Lans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.