Randstad presteert beter in derde kwartaal

Uitzendorganisatie Randstad heeft een goed derde kwartaal achter de rug. Zowel omzet als winst namen naar behoren toe. Uit de resultaten blijkt ook dat de 'verhuur' van specialisten, zoals ict'ers, aantrekt.

De totale omzet bedroeg 1560,2 miljoen euro, een groei van 11 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2003 (1408,0 miljoen). Jaar-op-jaar werd een aanzienlijke autonome groei gerealiseerd in België (+18 procent), Duitsland (+11 procent), Italië (+30 procent), Noord-Amerika (+18 procent) en Spanje (+23 procent). In het Verenigd Koninkrijk verbeterde Randstad haar prestaties (omzetgroei 25 procent) aanzienlijk, grotendeels dankzij de werving van nieuwe klanten in het in-house services segment. De jaar-op-jaar groei in Nederland is ook flink gestegen, van een nog bescheiden 2 procent in het tweede kwartaal naar 6 procent nu.
 
De brutowinst van de Groep steeg met 13 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2003. Over de eerste negen maanden gerekend bedraagt de brutowinst 883,2 miljoen euro, een stijging van 10 procent (2003: 803,3 miljoen euro).
 
In vergelijking met het derde kwartaal van 2003 zijn er ongeveer 230 eigen medewerkers bijgekomen, met name voor het uitbreiden van gespecialiseerde diensten gericht op de markten voor it-dienstverlening, call-centers, werving & selectie, medisch personeel en financiële specialisten. In landen met een voortdurend sterke groei is een beperkt aantal nieuwe vestigingen geopend, maar over het geheel genomen is de capaciteit (gemeten in vestigingen en productiviteit) nog niet volledig benut.
 
De omzet de 'professionals'-tak Yacht groeide met 13 procent naar 57,2 miljoen euro (derde kwartaal 200350,4 miljoen). Yacht bleef met name in Duitsland sterk groeien, mede dankzij de vraag naar engineering specialisten. In Nederland was de groei in het derde kwartaal vooral sterk in de it-sector. De vraag naar specialisten heeft zich hersteld in lijn met de algemene uitzendmarkt in Nederland.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Randstad

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-03T08:40:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.