NGI schrapt ledenraad voor directer bestuur

Het Nederlands Genootschap voor Informatici (Ngi) schrapt de ledenraad. Het bestuur van Ngi wil direct met leden in gesprek zijn. Dat gaat via de algemene ledenvergadering. Een verenigingsstructuur van afgevaardigden in een ledenraad past volgens het bestuur niet bij de huidige omvang van de vereniging. Ngi heeft ongeveer 2500 leden, in de hoogtijdagen waren dat er 10.000. Het schrappen van de ledenraad is vastgelegd in nieuwe statuten.

In de ledenraad zetelden dertig afgevaardigden van verschillende afdelingen zoals architectuur, informatiemanagement, service-management, ict-recht en jongeren. Daarnaast waren verschillende geografische regio's vertegenwoordigd. De statuten over de verenigingsstructuur van Ngi waren sinds de oprichting in 1959 niet gewijzigd.

Volgens Ngi-woorvoerder Anita Bosman is door de nieuwe opzet de verenigingsstructuur vereenvoudigd, doordat het bestuur direct met de leden communiceert. Bosman: 'Het is een spannende wijziging. De vraag is natuurlijk hoeveel leden er op die algemene vergadering afkomen. Er zijn ook praktische gevolgen. We moeten voor de algemene ledenvergadering op zoek naar een grotere locatie.'

Samenwerking VRI

Om de slagkracht van de vereniging te vergroten, werkt de belangenvereniging samen met andere verenigingen. Er staat een fusie op stapel met de Vereniging van en voor Registerinformatici (VRI). Daarnaast zijn er andere organisaties uit het werkveld die het genootschap benaderen voor samenwerking. Ngi stelt dat synergie en bundeling van kennis en complementaire netwerken goed is voor de vakontwikkeling in Nederland. Het noemt als voorbeeld de oprichting van de afdeling Governance die nauw samenwerkt met het NAF (Nederlands Architectuur Forum).

Het Ngi is in voorbereiding van het jaarlijkse Ngi congres. Dat vindt plaats op 17 november 2011 in Den Haag in de Week van de Digitale Agenda van Eurocommissaris Kroes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-03T11:39:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.