Opleider Twice: ICT-basistraining is te duur

Ict-opleider Twice vindt dat aanbieders te veel geld vragen voor ict-basistrainingen zoals systeembeheer- of netwerkbeheertrainingen. Volgens de opleider zijn de prijzen te hoog doordat de tarieven voor specialistische trainingen als leidraad worden genomen voor de tarieven van basistrainingen. Twice verlaagt de tarieven van systeem- en netwerktrainingen van Microsoft, Citrix en Novell met dertig procent. Daarmee wil het een einde maken aan de huidige tarieven voor basistrainingen in de markt voor ict-opleidingen.

Volgens de aanbieder moeten de tarieven worden afgestemd op het trainingsniveau. 'Het leveren van een basistraining staat niet in verhouding tot een meer complexe programmeercursus', stelt Twice-directeur Marcel van den Berg.

Twice vindt de huidige tarieven in de markt voor ict-trainingen bovendien ondoorzichtig. 'Cursisten worden steeds vaker gestrikt met speciale acties, cadeaus en kortingen. Wij deden dat in het verleden ook. We gaven gadgets cadeau, cursisten kregen last-minute kortingen en we gaven aan de telefoon kortingen weg.' De directeur zegt met de verlaging van de tarieven van basistrainingen te willen laten zien wat een training werkelijk kost. De tariefsverlaging geldt voor Microsoft-, Citrix- en Novell-systeem- en netwerkbeheertrainingen.

'Vraag naar cursussen stijgt'

Twice geeft toe dat de prijsverlaging ook als doel heeft om de trainingen toegankelijker te maken voor een bredere doelgroep. Volgens Van den Berg is de tariefsverlaging geen gevolg van een teruggelopen vraag naar cursussen. 'Na een dip in de afgelopen twee jaar zit de markt weer in de lift. In het eerste kwartaal van 2011 is het aantal afgenomen cursussen met tien procent gestegen.'

Basiscursussen die de aanbieder in prijs verlaagd zijn zoals Novell SUSE Linux Enterprise 11 Fundamentals, Basic Administration for Citrix XenApp 6 en Implementing Microsoft Office SharePoint Server 2007 worden in Nederland door ongeveer dertig gecertificeerde aanbieders aangeboden. Van den Berg heeft nog geen signalen ontvangen dat concurrerende aanbieders de prijzen voor basistrainingen ook verlagen. 'Maar we hebben dit natuurlijk pas sinds kort aangekondigd', aldus de Twice-directeur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is dit een actie of een structurele prijsverlaging? De Twice website noemt het namelijk 30% korting en dat is wat anders dan een prijsverlaging lijkt me..

Beste Vito, dank voor je reactie. Twice heeft een structurele prijsverlaging doorgevoerd. Het woord 'korting' impliceert inderdaad dat Twice nog andere prijzen hanteert, wat niet het geval is. We zullen onze site zo snel mogelijk aanpassen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-06T11:53:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.