Technische it-activiteiten Getronics op eigen benen

Als gevolg van de geplande overname van Pinkroccade door Getronics worden de technische automatiseringsactiviteiten van laatstgenoemde in de Benelux via een managementuitkoop verzelfstandigd. Oswald Coene, de huidige directeur van Getronics Nederland, krijgt de leiding over dit Industrial Automation-deel.

De transactie moet medio volgend jaar zijn bekrachtigd. Er werken 180 medewerkers, die een omzet (waarvan een deel distributie) genereren van om en nabij de zeventig miljoen euro. Wie straks de nieuwe investeerders zijn, kan Coene nog niet meedelen. Wel zegt hij dat het losgeweekte bedrijf zich zal richten op autonome groei en op overnames. "Procesautomatisering is een stabielere markt dan de it-markt. Er opereren veel middelgrote en kleine bedrijven. Ik verwacht daar nog een consolidatieslag."
 
Er ligt een opvallende parallel tussen de plannen van Coene en die van Getronics-oprichter Ton Risseeuw. Die verzelfstandigde in 1983 via een managementuitkoop Geveke Electronics, toen in handen van handelsconglomeraat SHV, en doopte het om in Getronics. Het bedrijf, voortgekomen uit een fusie tussen Groenpol en Geveke, was een installatiebedrijf en distributeur van techische producten, maar richtte zich in de jaren zeventig steeds meer op computerapparatuur, netwerken en software.
 
Uitgebreid aandacht voor de overeenkomst tussen Getronics en Pinkroccade in de Computable van 5 november 2004
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-04T11:16:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.