Startersklimaat voor it-bedrijven moet verbeteren

Met het actieprogramma Technostarters wil staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip het Starters het startersklimaat voor technologiebedrijven verbeteren. Dartoe kent het programma onder meer een subsidieregeling voor beginnende ondernemers die een technische innovatie op de markt willen brengen.

De subsidieregeling Kennis Exploitatie (SKE) is eind vorige maand officieel opengesteld voor aanvragen. De regeling heeft als doel dat technostarters van binnen en buiten kennisinstellingen wetenschappelijke kennis sneller benutten.
 
Per jaar vinden er zo'n honderd spin-offs plaats vanuit universiteiten en onderzoeksinstellingen. Met dit aantal blijft Nederland 30 tot 40 procent achter bij landen als Engeland, Duitsland, Frankrijk, België en de Verenigde Staten. Dat moet veranderen, vindt het ministerie. In Nederland moet het gewoon worden dat onderzoekers en (bèta)studenten een eigen bedrijf beginnen. Daarnaast moet het voor kennisinstellingen en bedrijven vanzelfsprekend worden om technostarters te stimuleren.
 
Lees meer over het actieprogramma Technostarters in de Computable van 5 november 2004.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-04T11:16:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.