Heliview ziet eerste tekenen van herstel

Onderzoeksbureau Heliview zegt de eerste tekenen van verbetering van de Nederlandse markt voor ict oplossingen te hebben waargenomen.

Er zijn meer organisaties die een toename in het ict-budget in 2005 verwachten dan die aangeven het met een lager budget dan in 2004 te moeten stellen, namelijk 30 procent ten opzichte van 20 procent. De laatste groep organisaties verwacht vooral nieuwe ict-projecten en vervangingsinvesteringen uit te stellen.


It–dienstverleners zullen de vraag naar migratietrajecten volgens Heliview volgend jaar zien toenemen. Door de veelal beperkte mankracht op ict-afdelingen, zullen organisaties zich tot externe dienstverleners richten. Een kwart van de organisaties verwacht binnen zes maanden te migreren naar nieuwe server besturingssystemen en het aantal verwachte upgrades van diverse bedrijfsapplicaties is enorm. Zo’n 40 procent van de markt geeft aan gezamenlijk met een it–dienstverlener migraties te zullen uitvoeren, 20 procent verwacht dat externe dienstverleners deze projecten volledig zullen begeleiden.

 

Door de beperkte investeringen in de laatste jaren, is er sprake van ‘achterstallig onderhoud’ aan it-infrastructuren. Uit het onderzoek blijkt dat 40 procent van de pc’s meer dan drie jaar oud is, dit bij een gemiddelde vervangingstermijn van drie jaar.

 

Daarnaast worden zowel voor pc’s als voor servers verouderde besturingssystemen gebruikt: 23 procent van de zakelijke markt maakt nog gebruik van Windows 95. Ook financiële applicaties en ERP systemen zijn dringend aan upgrades toe.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-05T09:00:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.