Belastingdienst, Logica en Microsoft winnen prijzen

ICT~Office reikt ICT~Awards 2011 uit

Award

De Belastingdienst, Logica en Microsoft hebben de Nationale ICT~Awards 2011 gewonnen. Brancheorganisatie ICT~Office reikte deze prijzen uit op donderdag 23 juni 2011 in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Winnaar van de ICT Aanbesteding Award is de Belastingdienst. De ICT~Office Innovatie Award gaat naar Logica en de ICT~Milieu Award naar de combinatie Microsoft/Logica.

De Nationale ICT~Awards belichten innovatieve ict-initiatieven en stimuleren het beter en slimmer inzetten van ict in het bedrijfsleven, de non profit-sector en de overheid.

Belastingdienst

De door de Belastingdienst ingediende aanbesteding voor een nieuw ict-systeem ter ondersteuning van de nieuwe heffing- en inningwetgeving op de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba is door de jury gehonoreerd met de ICT Aanbesteding Award. Deze aanbesteding, het was de eerste Europese aanbesteding uitgevoerd op Bonaire, Sint Eustatius en Saba, heeft volgens de jury een voorbeeldfunctie voor in de toekomst uit te schrijven Europese aanbestedingen op deze eilandengroepen. De jury spreekt van een goed voorbeeld, waarbij de inzet en deskundigheid van de Belastingdienst in Nederland is overgedragen aan de Belastingdienst van dit nieuwe openbare lichaam.

Logica

De ICT~Office Innovatie Award gaat dit jaar naar Logica met een toepassing die volgens de jury een belangrijke impuls geeft aan elektrisch rijden in Nederland. Het succes daarvan is immers afhankelijk van goede systemen om te betalen, te reserveren en op te laden. Het 'Charge point interactive Management System' (CiMS) biedt daarvoor een innovatieve oplossing. De jury is zeer positief over het feit dat CiMS gebaseerd is op open standaarden en gebruik maakt van een open communicatieprotocol. Met het oog op de toekomst is de jury dan ook overtuigd van het succes van CiMS, mede vanwege de mogelijkheden om het systeem uit te breiden met nieuwe toepassingen.

Microsoft/Logica

De ICT~Milieu Award is toegekend aan de combinatie Microsoft/Logica met een toepassing voor energiebesparing. Volgens de jury koppelt ‘IBOR: Smart Lightning in the Cloud' maatschappelijke relevantie aan letterlijk zichtbare energiebesparing, die voor iedereen te begrijpen is. De jury waardeert dat de toepassing niet alleen in te zetten is door gemeenten en instellingen, maar ook in bedrijfsleven en op termijn zelfs door consumenten. Naast energiereductie draagt IBOR bij aan veiligheid en efficiency, alsmede aan het creëren van sfeer. De jury roemt de brede toepassingsmogelijkheden. Behalve op het gebied van verlichting is IBOR ook bruikbaar voor energie- of watergebruik. Hierdoor biedt het concept de mogelijkheid van opschaling op uiteenlopende terreinen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-24T09:20:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.