Cognos en IBM bouwen samen aan Linux-platform

In samenwerking met IBM heeft Cognos Reportnet on Linux ontwikkeld. Dit product heeft de Red Hat Ready-status verworven.

Cognos, aanbieder van oplossingen voor enterprise business intelligence (ebi) en corporate performance management (cpm), biedt nu Reportnet voor het platform 'Linux on pSeries' – een belangrijk onderdeel van de IBM eServer Linux-strategie. De introductie past in het kader van IBM’s initiatief 'Linux on power'.

IBM en Cognos zijn al jarenlang partners. De ontwikkeling van Cognos Reportnet on Linux maakt deel uit van een wereldwijde, meerjarige overeenkomst om de adoptie van business intelligence op IBM Linux-systemen met Cognos-oplossingen te stimuleren.

 

Cognos Reportnet is volledig gecertificeerd en geschikt voor Red Hat Enterprise Linux en heeft daarmee de Red Hat Ready-status verworven. Reportnet is een webgebaseerde omgeving voor rapportage en query, met uitgebreide ondersteuning van verschillende talen en een op Webservices gebaseerde architectuur.

 

"Bij Cognos beschouwen we Linux als een strategische en belangrijke markt voor onze klanten", zegt Jennifer Francis, vice president Business Intelligence van Cognos. "Linux is tegenwoordig een wijdverspreid platform en klanten kijken steeds meer om zich heen voor verdere opties."

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-11T12:01:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.