Capgemini schrapt nog eens 1500 banen

Consultancygroep Capgemini ontslaat nog eens 1.500 werknemers om de winstgevendheid van het bedrijf te vergroten. Dat schrijft het Belgische dagblad De Tijd.

Capgemini schrapte vorig jaar al 3900 banen en telde begin dit jaar nog 55.000 werknemers. De nieuwe herstructurering kost het bedrijf 140 miljoen euro. Die kosten komen ten laste van het bedrijfsresultaat in het tweede halfjaar, maar moeten uiteindelijk een besparing opleveren van 110 miljoen euro per jaar.
 
De voorgenomen extra ontslagen zullen vallen in twintig landen. Welke landen dit zijn is overigens nog onduidelijk. Details over de plaannen zijn nog niet beschikbaar.
 
Capgemini maakte samen met de herstructureringsplannen ook de financiële resultaten voor het voorbije kwartaal bekend. De omzet steeg in het derde kwartaal met 20,6 procent tot 1,61 miljard euro, mede dankzij een aantal grote uitbestedingscontracten. In de eerste helft van het lopende boekjaar liep het operationele verlies echter op tot twintig miljoen euro en was er een nettoverlies van 135 miljoen euro. Die rode cijfers zijn wellicht de reden voor de nieuwe ontslagronde.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-12T12:29:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.