HP herstelt in afgelopen kwartaal

HP heeft in het afgelopen kwartaal zijn financiële resultaten weer op orde gekregen. Nadat de cijfers van het fiscale derde kwartaal tegenvielen toont de nu afgesloten vierde periode herstel.

Het computerbedrijf boekte in het vierde kwartaal 1,09 miljard dollar netto winst op 21,4 miljard dollar omzet. Hiermee overtreft HP de voorspellingen van financieel analisten, die hun verwachtingen onlangs enigszins naar beneden hadden bijgesteld. Een jaar eerder waren de resultaten respectievelijk 862 miljoen en 19,9 miljard dollar.
 
In het derde kwartaal dook HP onder de verwachtingen van Wall Street. Het boekte toen 586 miljoen winst op 18,9 miljard dollar omzet. HP weet die winstdip aan interne kwesties: slechte uitvoering (execution) en problemen bij de implementatie van een nieuw orderverwerkingssysteem.
 
Dit kostte toen drie topmensen hun baan: hoofd enterprise-verkoop Peter Blackmore, hoofd dienstverlening Jim Milton en algemeen directeur Kasper Rorsted die verantwoordelijk was voor de computertak in Emea (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Rorsteds opvolger is Bernard Meric, die voorheen de printerdivisie leidde. Mernic zegt dat de interne problemen nu zijn opgelost en dat HP ook groei boekt in de diverse markten waarin het actief is.
 
"Alle divisies boeken nu weer winst, behalve de softwaregroep maar dat was verwacht." Het bedrijf heeft als doel dat zijn software-activiteiten kiet moeten draaien in het vierde kwartaal van - het zojuist begonnen - boekjaar 2005. Meric ziet HP herstellen en zegt dat het harder zal groeien dan de markt, met name op het gebied van pc's. Hij durft echter nog niet van een algeheel it-herstel te spreken. "De bedrijfsmarkt trekt nu wel wat aan, maar de consumentenmarkt is nog onduidelijk; het vertrouwen is daar erg laag."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-17T11:21:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.