Export Connection stimuleert ict- en multimedia export

Utrechtse ict- en multimediabedrijven met succes in het buitenland kunnen meedingen naar een exportprijs van drieduizend euro. De wedstrijd is uitgeschreven door Export Connection, een platform dat ondernemers met grensoverschrijdende ambities ondersteunt.


De winnaar wordt in december bekendgemaakt (aanmelden kan tot 30 november). Doel van de wedstrijd is ict- en mediaondernemers laten zien dat het exporteren van diensten wel degelijk loont. "Zoiets vergt een andere aanpak dan de export van goederen", stelt Rien Hazeleger, ondernemersadviseur bij de Kamer van Koophandel.

 

"Het abstractieniveau ligt hoog en daardoor is het moeilijker om potentiële klanten in het buitenland te overtuigen. Zij zijn huiverig voor hoge kosten en willen bewezen oplossingen. Dat vraagt om een extra overtuigende presentatie." Volgens Hazeleger vormt Amersfoort-Utrecht de tweede ict-regio van Nederland.

 

Veel van de producten vinden hun weg echter niet over de grens. Zijn Kamer van Koophandel in Gooi- en Eemland richtte daarom met EU-subsidie Export Connection op, samen met Syntens, Fenit, Oppo-Mmbo, Skillcity, EVD en de Nederlandse Exportcombinatie

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-17T13:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.