Pinkroccade blijft welkom bij Ordina

De voorgenomen overname van Pinkroccade door Getronics is nog geen uitgemaakte zaak, nu blijkt dat Ordina een hoger bod op de automatiseerder heeft uitgebracht. Hoewel Pinkroccade het bod afwees, staat de deur nog altijd wagenwijd open, zegt Ordina-bestuurder Ronald Kasteel.

Bestuursvoorzitter Ronald Kasteel achtte het noodzakelijk naar buiten te brengen dat Ordina een openbaar bod had uitgebracht op Pinkroccade, omdat er in de berichtgeving in de Financiële Telegraaf te veel details opdoken over Ordina's interesse. "Vandaar dat het mij beter leek om beleggers alsnog te informeren dat wij in de maanden september en oktober serieus getracht hebben Pinkroccade over te nemen."
 
De Utrechtse automatiseerder legde een bod van 350 miljoen in contanten op tafel. Pinkroccade wees dit en een boekenonderzoek af. Volgens zijn persverklaring bestond er namelijk twijfel over de financiering van het bod en de voordelen van het samengaan op de lange termijn. Kasteel vindt dat deze argumenten geen hout snijden. Hij wijst erop dat het geboden bedrag volledig gedekt was en dat er door een fusie een combinatie in Nederland ontstaat die actief is in de hogere segmenten van de ict-dienstverlening waar veel groei te verwachten valt.
 
Effectenbank Stroeve zet zijn koop-advies voor Ordina onder herziening vanwege onzekerheden rond een eventueel volgend bod op Pinkroccade, meldt de Financiële Telegraaf. Stroeve verwacht niet dat Ordina een knock-out bod doet, omdat het een overname van Pinkroccade zal moeten financieren met een aandelenuitgifte. Bovendien heeft Ordina nog andere overnamekandidaten in het vizier en heeft Pinkroccade afgelopen jaren marktaandeel verloren op het gebied van applicatiediensten. De analist vindt de verwachtingen van Ordina over 2004 nog altijd realistisch.
 
Een uitgebreid artikel is te vinden in de Computable van 26 november 2004.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-25T13:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.