Oracle blijf rustig wachten op de rechter

Op het eerste vragenuurtje van Oracle's Open World in San Francisco regende het vragen over de Peoplesoft-kwestie aan Oracle president Charles Phillips.

Of de overname van Peoplesoft als zeker kan worden beschouwd, wilde Phillips niet kwijt. In eerste instantie is en blijft het wachten op de uitspraak van de rechter in Delaware inzake de 'gifpil' die Peoplesoft in petto heeft tegen een vijandig overnamebod. Oracle heeft het overigens niet over een 'hostile' bod, maar over een 'unsolicited', zeg maar 'ongevraagd' bo Ondertussen hebben de aandeelhouders zich wel al duidelijk voor de overname uitgesproken, zodat er niet meer over een vijandig overnamebod kan worden gesproken, meent Phillips.
 
Dat het aandeel van Peoplesoft momenteel wordt verhandeld tegen de prijs die Oracle biedt, is iets waar Phillips geen commentaar op wil geven want hij is niet van plan de volgende tien stappen al vast te leggen vooraleer de uitspraak valt. Wel beklemtoont hij dat de Oracle en Peoplesoft productlijnen naast elkaar zullen blijven bestaan, waarbij er wel onderlinge beïnvloeding zal zijn (en de Oracle lijn wel de 'faster track' zal hebben). Dank zij Oracle's data hub producten kunnen de Peoplesoft producten overigens makkkelijk nu al worden geïntegreerd.
 
Of de slepende affaire niet het imago van Oracle als een soort 'bully', zeg maar een bullebak, heeft aangescherpt? In de bedrijfswereld beseft men dat overnames een normale zaak zijn, countert Phillips, en het is aan de aandeelhouders om te beslissen. Overigens heeft Oracle in de voorbije maanden al gesproken met de Peoplesoft-klanten, zodat deze nu ook een beter inzicht hebben in wat er gaat gebeuren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-07T15:03:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.