VEB zet vraagtekens bij houding Ordina

De houding van Ronald Kasteel, de topman van automatiseerder Ordina, in de ontwikkelingen rond de overname van concurrent Pinkroccade roept vraagtekens op, aldus Peter Paul de Vries, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters

"Kasteel is aan de bal, maar hij speelt hem niet", aldus De Vries op de website van de Financiële Telegraaf, die vindt dat de chief executive van Ordina zich 'reactief' opstelt. De Vries stelt dat Kasteel genoeg gronden heeft om Pinkroccade langs juridische weg te dwingen de boeken voor Ordina te openen zodat Kasteel een financieel onderzoek uit kan voeren.
 
In november maakte Pinkroccade bekend het voorgenomen bod door branchegenoot Getronics te steunen. Kort daarna rapporteerde Dow Jones dat Ordina ook een indicatief bod op Pinkroccade had uitgebracht, dat hoger en volledig in cash was. Pinkroccade heeft dit echter genegeerd en nooit aan de aandeelhouders gecommuniceerd.
 
Kasteel van Ordina stelde daarop nog altijd geïnteresseerd te zijn in een overname van Pinkroccade, maar tekende daarbij wel aan niet in een vijandige overnamestrijd te willen belanden, en dat hij toegang tot de boeken van Pinkroccade moest krijgen. Kasteel zegt in een reactie op de uitspraken van De Vries dat de bal niet aan hem ligt, maar bij de aandeelhouders van Pinkroccade. Volgens de ceo hebben die de beslissende troef in handen: "ze kunnen besluiten hun aandelen gewoon niet aan te melden. Dan gaat de deal met Getronics niet door."
 
De Vries stelt dat "Ordina geen enkele poging onderneemt om Pinkroccade toch in handen te krijgen, terwijl Kasteel daar reden genoeg toe heeft. Wij snappen dat niet." Hij vindt Ordina's bod van 350 miljoen euro in cash "beter, en het is een serieuze partij voor Pinkroccade is, met een goed overnameplan." De VEB-directeur zegt dat hij met 'een aantal' aandeelhouders van Pinkroccade contact heeft gehad, maar stelt dat er geen plannen zijn tot gezamenlijke actie tegen de onderneming om het te dwingen het bod van Ordina in overweging te nemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-08T14:33:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.