Sprint en Lucent samen in 3g-oplossingen

Lucent Technologies en Sprint kondigen een nieuw contract aan ter verbetering van het draadloze PCS-netwerk van Sprint.

Lucent neemt ook de ondersteuning op zich voor de uitrol van de 3G CDMA2000 1xEV-DO technologie (Evolution - Data Optimized). Dit contract stelt Sprint in staat de nodige capaciteit en dekking van het PCS-spraak- en datanetwerk uit te breiden en omvat tevens de toekomstige bandbreedte-upgrade-mogelijkheden (te weten 1xEV-DO Release A of 1xEV-DV Release D). Onderdeel van het contract is een upgrade op de bestaande Lucent-base-stations om EV-DO te ondersteunen. Dit gebeurt eenvoudig door een RF-drager (radio frequency) daar waar nodig te plaatsen. Dankzij deze oplossing hoeft de huidige infrastructuur van Sprint niet vervangen te worden.

Lucent gaat diverse sleutelelementen van zijn ims-oplossing (ip multimedia subsysteem) toevoegen, zoals een softswitch-platform voor draadloze- en vaste netwerken. Dit platform beheert spraak- en multimedia-communicatie op ip-netwerken en ondersteunt een brede serie van netwerken en verschillende standaarden. Hierdoor wordt de overgang van bestaande netwerken naar nieuwe multimediale diensten vergemakkelijkt. Een andere ims-oplossing die wordt toegepast, is een geavanceerde klantinformatieserver waarmee het mogelijk is van iedere klant een compleet profiel te maken met alle diensten diedeze gebruikt. Telecomaanbieders kunnen dankzij deze server klantgerichte aanbiedingen, services en diensten bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-09T09:26:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.