Ceo's hebben weinig vertrouwen in Innovatieplatform

Nederlandse ceo's vinden de toegevoegde waarde van het Innovatieplatform onvoldoende. Het platform zou zich meer moeten richten op het aanwijzen van sleutelprojecten voor de Nederlandse kenniseconomie.

Uit de tweemaandelijkse ICT Barometer van Ernst & Young, ditmaal aangevuld met onderzoek onder ruim 30 ceo's, blijkt dat twee op de drie directeuren het Innovatieplatform tot nu toe helemaal niet succesvol vinden. Net als de basisgroep ondervraagden van de ICT Barometer zijn de meeste ceo's van mening dat het Innovatieplatform het over een andere boeg moet gooien. Volgens de ceo's moet het Innovatieplatform zich onder meer bezighouden met het aanwijzen van sleutelprojecten voor de Nederlandse kenniseconomie.
 
Verder willen de ondervraagden een verandering van de cultuur en structuur voor ondernemerschap en innovatie en zijn zij van mening dat innovatie wordt geremd door overmatige bureaucratie en een gebrek aan daadkracht van de overheid. Volgens Jacob Verschuur van Ernst & Young blijkt uit deze resultaten dat het Innovatieplatform zich moet concentreren op enkele grotere, in het oog springende projecten en de overheid moet voeden met het stimuleren van ondernemerskansen en terugdringing van de bureaucratie. "Verbeteren is immers ook innovatie."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-10T10:15:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.