Kloof tussen it-afdeling en rest bedrijf neemt toe

Europese it-managers vinden dat de kloof tussen de IT-organisatie en de rest van hun bedrijf groeit.

79 procent van de it-managers zegt dat hun it-strategie niet in lijn is met het algemene bedrijfsbeleid. In Nederland ligt dit percentage op 71 procent. 78 procent van de Europese it-managers stelt dat hun mening niet op het hoogste niveau in de organisatie gehoord wordt. Bovendien meent 23 procent dat zij niet betrokken zijn bij strategische besluitvorming - zelfs niet als de besluiten van invloed zijn op hun eigen afdeling. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek onder 700 Europese it-managers, dat plaatsvond in opdracht van dienstverlener Synstar.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 14 procent van de respondenten zich zorgen maakt over het feit dat ze niet gewaardeerd worden in de rest van het bedrijf. De kloof is zo actueel, dat bijna eenderde van de respondenten vreest voor zijn/haar baan, omdat ze de voordelen van de bestaande it-strategie niet duidelijk kunnen maken. 

"Het onderzoek heeft uitgewezen dat it-managers het liefst werken aan de ontwikkeling van een strategie", zegt Frank Hoekstra, business services manager bij Synstar. "36 procent van de respondenten noemt it-strategie het leukste onderdeel van het werk. Nu blijkt echter dat ze door de Raad van Bestuur vaak meer als operationele dan als strategische experts worden beschouwd. It-managers die dit willen doorbreken, zouden een Managed Services-bedrijf in de arm kunnen nemen voor hun operationele taken. Daardoor creëren ze meer tijd om te werken aan de strategie en om aan de rest van het bedrijf te laten zien wat hun waarde is."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-15T11:04:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.