ABN Amro schrapt twaalfhonderd banen op ict-afdeling

Bij bankbedrijf ABN Amro staan 2850 arbeidsplaatsen op de tocht. De voltijdsbanen verdwijnen met name bij de ict-afdeling, maar ook personeelszaken en de divisie zakenbankieren, worden getroffen.

Nederland wordt hard getroffen door de reorganisatie. Bij de ict-afdeling gaan twaalfhonderd arbeidsplaatsen verdwijnen, voor een groot deel bij de Nederlandse tak van het concern. Voor een deel vervallen de arbeidsplaatsen, omdat ABN Amro de activiteiten uitbesteedt aan andere bedrijven of naar het buitenland verplaatst. In de toekomst zullen bij de afdeling Informatie- en Communicatietechnologie nog extra banen worden uitbesteed.
 
ABN Amro legt dit jaar 790 miljoen euro opzij voor de reorganisatie. Daarvan is 515 miljoen euro bestemd voor de maatregelen bij de ICT-afdelingen en personeelszaken. De resterende 275 miljoen euro is gereserveerd voor ingrepen bij de divisie zakenbankieren. Daar verdwijnen 1100 arbeidsplaatsen, waarvan ruwweg 375 in Nederland.
 
De reductie is onder meer het gevolg van een omvangrijke bezuinigingsoperatie, die het financiële concern afgelopen zomer aankondigde.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-16T11:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.