COR Pinkroccade ziet Ordina niet zitten

De Centrale Ondernemingsraad (COR) van Pinkroccade voelt niets voor een eventuele overname door Ordina. Zij steunt het Bestuur van de onderneming in de keuze voor Getronics.

De COR is ervan overtuigd dat een samengaan met Getronics de grootste zekerheid biedt voor zowel de continuïteit van de dienstverlening als de werkgelegenheid van de huidige en toekomstige medewerkers. De combinatie met Getronics levert volgens de raad een toekomstvaste stabiele organisatie op. Dit is in het belang van alle stakeholders en niet alleen van de aandeelhouders.
 
De raad betreurt daarom het verzoek van de grootaandeelhouders om andere belangstellende partijen inzage te geven in de boeken. Dit verzwakt de concurrentiepositie van Pinkroccade en brengt daarmee direct de werkgelegenheid in gevaar. Vooral van de Staat de grootste aandeelhouder, had de COR een andere opstelling verwacht, gezien de maatschappelijke verantwoordelijkheid.
 
Tot slot is de COR van mening dat de klant- en medewerkersbelangen - en de aandeelhoudersbelangen op de langere termijn - altijd zwaarder moeten wegen dan winstbejag op de korte termijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-16T11:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.