Computable reikt zestien ICT-awards uit

Asus is snelste stijger in Computable 100-lijst

Computable heeft wederom zijn prestigieuze awards uitgereikt. De uitreiking vond plaats op woensdag 5 oktober 2011 tijdens een feestelijk gala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Er werden elf Computable Awards uitgereikt en vijf Computable-100 Awards, die zijn gekoppeld aan het jaarlijkse overzicht van de 100 krachtigste ict-bedrijven van Nederland.

Winnaar van de Award voor ict-project van het jaar in de publieke sector werd het project voor het vergroten van de capaciteit van de bagageafhandeling op luchthaven Schiphol, geleid door IBM.  In het bedrijfsleven streek het migratieproject van Fortis-rekeninghouders naar de systemen van ABN Amro met de eer. De winnaars werden toegejuicht door 450 gasten uit het ict-bedrijfsleven.

Opvallende afwezige

Een opvallende afwezige was de winnaar van de CIO van het jaar-award, cio Hans Willemse van Ahold. Hij werd door de vakjury en lezers van Computable verkozen tot beste ict-verantwoordelijke van 2011 in Nederland. Ahold heeft echter als beleid dat het alleen prijzen accepteert die door consumenten worden toegekend. Computable beloofde de aanwezigen er voor te zorgen dat de award op het bureau van Willemse komt te staan.

CEO van het jaar werd Hein Brockhoff. Bij zijn nominatie in het voorjaar was hij nog ceo van e-HRM-dienstverlener ADP. Blijkbaar werden headhunters hierdoor op een idee gebracht: Brockhoff maakte deze zomer bekend over te stappen naar Exact, waar hij Chris Jansen opvolgt als directeur van Exact Benelux. Brockhoff werkte 23 jaar bij ADP, sinds 2009 als algemeen directeur.

Asus en Google

Verrassende winnaar bij de Computable 100-awards was de Taiwanese computerbouwer Asus. Het bedrijf kwam dit jaar als snelste stijger binnen op plaats 30 in het overzicht van krachtigste ict-bedrijven in Nederland. De winnaar van de award voor de nummer één in de ranglijst was Google. Het is voor het vierde jaar op rij dat het bedrijf met deze award aan de haal gaat.

Voor het eerst was de awards-show overal ter wereld live te volgen via de website Computable.nl. De live feed werd mogelijk gemaakt door ict-dienstverlener KPN Corporate Market (voorheen Getronics). Hierdoor konden medewerkers van genomineerde organisaties live de uitreiking volgen. Ook konden zij optredens zien van onder anderen zangeres Glennis Grace en ict'er, Computable-columnist en stand-up comedian Jacob Spoelstra. De prijzen werden uitgereikt door actrice en tv-presentatrice Nadia Palesa Poeschmann en content en community manager van Computable Sander Hulsman. Hulsman was de plaatsvervanger van hoofdredacteur Johannes van Bentum, die door ziekte niet in staat was bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Jury en lezers bepalen

De voordrachten voor een Computable Award worden elk jaar gedaan door bezoekers van de site Computable.nl. Een vijfkoppige vakjury selecteerde uit 347 voordrachten 55 genomineerden in 11 categorieën. Vervolgens gaven de Computable-lezers in elke categorie hun favorieten aan. In totaal werden hiertoe 84.000 stemmen uitgebracht. Het oordeel van de jury en de lezers samen bepaalde wie de award won.

De onafhankelijke vakjury voor de awards van 2011 bestond uit: manager global technology Jeroen Aris van Heineken, deleverydirecteur Fred Bons van Ordina, lector business, ict en innovatie Gilbert Silvius van de Hogeschool Utrecht, managing partner Bernhard Vuijk van Passioned en partner Eric van der Wolk van Business Case Entrepreneurs.

De winnaars van 2011

Computable Awards

ICT-project van het jaar in de publieke sector: Schiphol/IBM

ICT-project van het jaar in het bedrijfsleven: ABN Amro

ICT-dienstverlener van het jaar: Sogeti

ICT-detacheerder van het jaar: Randstad Professionals IT

Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar: Accenture

ICT-leverancier van het jaar voor het MKB: Afas

Softwareleverancier van het jaar: Google

Netwerk- en communicatieleverancier van het jaar: Cisco

Hardwareleverancier van het jaar: Apple

CIO van het jaar: Hans Willemse (Ahold)

CEO van het jaar: Hein Brockhoff

Computable-100 Awards

Beste werkgever van het jaar: Google

Beste zakenpartner van het jaar: Microsoft

Meest innovatieve ICT-bedrijf van het jaar: Apple

Snelst stijgende bedrijf in de C100: Asus

Krachtigste ICT-bedrijf van het jaar: Google

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-05T22:01:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.