Siemens strategische ip-partner van KPN

KPN heeft Siemens gekozen als strategische ip-partner voor zijn vaste en mobiele activiteiten in Nederland, Duitsland en België. Als onderdeel van de vijfjarige overeenkomst gaat Siemens Communications de nieuwe ip-omgeving verzorgen voor geheel KPN.

Met deze overeenkomst leggen KPN en Siemens de fundamenten voor een nieuwe generatie communicatiediensten. "Met deze opdracht realiseert Siemens een volledige oplossing", aldus Martin van Pernis, voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland. "Niet alleen de technologie maar ook de uitvoering, de initiële operatie en het onderhoud werden door KPN aan Siemens gegund. We zijn in staat om de ip-diensten – zoals voip en videobellen – bereikbaar te maken voor de consument. De opdracht van KPN is voor Siemens een waardevolle overeenkomst en voor de Europese markt een enorme sprong voorwaarts."

KPN levert al op grote schaal ip-gebaseerde diensten aan ondernemingen in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld bedrijfstelefooncentrales (ip-pbx) en gesloten datanetwerken tussen bedrijfsvestigingen op verschillende locaties (ip.vpn). Met de nieuwe oplossing van Siemens kan en wil KPN vanaf volgend jaar een nieuwe generatie diensten introduceren voor zowel zakelijke klanten als ook consumenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-20T09:05:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.